Vinete cu sos de busuioc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu legume » Vinete cu sos de busuioc

Vinete cu sos de busuioc

Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 vinete lungi si subtiri, 1 catel de usturoi, 1 lamaie, 6 fire de patrunjel, 2 fire de busuioc, 3 linguri de faina, 250 ml untdelemn, 1 lingura ulei de masline, sare, piper.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Turnati faina intr-o farfurie plata. Spalati vinetele, apoi stergeti-le cu un prosop. Taiati-le transversal, in felii de marime egala (o jumatate de centimetru). Puneti untdelemnul sa se incinga intr-o tigaie mare. Tavaliti feliile de vinete prin faina, apoi puneti-le pe rand in grasimea incinsa. Intoarceti-le pe ambele parti, iar cand sunt gata, scoateti-le afara cu o furculita si asezati-le pe o hartie absorbanta, ca sa-si piarda prisosul de untdelemn. Cand toate rondelele de vinete au fost prajite, asezati-le pe un platou.
Stoarceti lamaia, amestecati sucul cu o lingurita de ulei de masline, cu usturoiul curatat si dat pe razatoarea mica, cu patrunjelul si busuiocul tocate marunt. Bateti compozitia cu o furculita pana devine emulsie, apoi turnati-o peste rondelele de vinete. Gustati de sare si de piper, apoi puneti platoul vreme de o ora la rece.
2.132 vizualizări
633 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
3. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
4. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
5. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
6. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
7. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
8. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
9. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
10. Sos de hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
11. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
12. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Supă rece de roşii cu busuioc (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Terină cu piure şi sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Vinete gratinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Sos Robert (Sosuri > Sosuri condimentate)
18. Sos pentru vînat (Sosuri > Sosuri albe)
19. Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Sos de ardei iuţi calabrez (Sosuri > Sosuri condimentate)
21. Sos de roşii cu ciuperci (Sosuri > Sosuri roşii)
22. Somon file cu ciuperci şi sos de rodii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Salată de vinete cu măsline (Salate > Salate de legume)
24. Caviar de vinete cu sardele (Aperitive > Sandviciuri)
25. Carne cu busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Salată de vinete iuţi (Salate > Salate de legume)
27. Salată de vinete cu legume (Salate > Salate de legume)
28. Salată de vinete ornată (Salate > Salate de legume)
29. Salată de cartofi cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
30. Salată de vinete cu usturoi (Salate > Salate de legume)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.