Vinete la cuptor (II) - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi » Vinete la cuptor (II)

Vinete la cuptor (II)

Timp de preparare: 2 h

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 2 vinete mari (a 700 g fiecare), sare, 700 g rosii coapte, 3 cepe, 4 catei de usturoi, o legatura de patrunjel, o lingurita de oregano, 6 linguri de untdelemn de masline.
Pentru sos: o lingura de unt, 2 linguri de faina, 300 ml lapte, 130 g cascaval sau telemea rasa (uscata), piper alb, nucsoara proaspat rasa, 2 galbenusuri de ou, 2 linguri de pulpa de rosii (bulion), un praf de zahar.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se spala vinetele, se curata de coaja si se taie in doua pe lung. Se presara cu sare si se lasa 15 minute sa se scurga. Se porneste cuptorul.
Se oparesc rosiile, se cojesc, se taie in doua si se curata de seminte (sucul care se scurge se aduna intr-o cana). Pulpa de rosii se toaca marunt. Se curata ceapa si usturoiul, se toaca marunt.
Se spala vinetele de sare, apoi se usuca cu o hartie absorbanta. Se unge o tava cu untdelemn si se pun vinetele cu gura in jos (pe partea taiata), apoi se dau la cuptor vreme de 20 de minute.
Se incinge intr-o tigaie untdelemnul si se caleste ceapa si usturoiul, pana se inmoaie si devin aurii.
Intre timp, se pregateste sosul: se inmoaie untul pe flacara potrivita, se adauga faina, amestecand. Se pune laptele si se lasa totul pe foc mic vreme de 5 minute, amestecand mereu, pana ce sosul este legat. Se adauga cascavalul sau branza rasa, sarea, piperul si nucsoara. Se ia vasul de pe foc si se amesteca repede in sos cele doua galbenusuri de ou.
Peste ceapa si usturoiul din tigaie se pun rosiile si ierburile aromate si se lasa totul sa fiarba 10 minute, pana se obtine un piure mai gros.
Se scot vinetele din cuptor si li se face o mica scobitura. Partea scoasa se toaca si se amesteca cu rosiile. Se pune din nou pe foc cateva minute, adaugandu-se sare, piper si zahar. Se pun vinetele intr-un vas plat de Jena, se umplu cu tocatura de rosii si se acopera cu sosul alb. Restul de cascaval se presara deasupra.
Bulionul de rosii se amesteca cu zeama scursa de la scoaterea semintelor, cu 150 ml apa si doua linguri de untdelemn. Se sareaza putin si se toarna peste vinete. Se baga la cuptor vreme de 25 de minute, pana ce suprafata devine maro-deschis.
5.029 vizualizări
793 tipăriri
5 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
3. Ficat la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
4. Cotlete milaneze (Mâncăruri > Fripturi)
5. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
7. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
8. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
9. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
11. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
12. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
14. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
15. Jumări cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
19. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
22. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
23. Supă ardelenească de pui clară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Muşchi de vacă la cuptor (II) (Mâncăruri > Fripturi)
27. Salată de creier de boeuf (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
28. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Ruladă din friptură (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Rulade mici cu castraveţi (Aperitive > Aperitive cu carne)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.