Zacuscă de vinete şi gogoşari (II) - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Conserve din legume, murături » Conserve de iarnă » Zacuscă de vinete şi gogoşari (II)

Zacuscă de vinete şi gogoşari (II)

Timp de preparare: 3 h

Complexitate: redusă

Porţii: 20

Ingrediente: 30 de gogoşari roşii, 12 vinete coapte, curăţate şi bătute mărunt, 1 l ulei, 2 kg ceapă.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Ceapa se opăreşte şi se mărunţeşte, apoi se pune în cratiţă cu uleiul. După ce se căleşte ceapa, se pun peste ea gogoşarii daţi prin maşină. După ce s-au fiert bine gogoşarii, se toarnă în cratiţă vinetele care se vor lăsa bine la fiert. Cînd sînt gata, se ia cratiţa de pe foc şi se toarnă zacusca în borcane (este indicat ca sub borcanul în care turnaţi zacusca să fie o farfurie de tablă, pentru a evita crăparea borcanului). Borcanelor li se vor pune capacele, după care se vor pune într-o oală cu apă călduţă, pe fundul căreia se vor pune nişte cîrpe. Acoperiţi oala în care se află borcanele cu o altă cîrpă şi aprindeţi focul. Apa trebuie să clocotească circa 30 min. După ce aţi scos borcanele din acea oală, le înveliţi imediat în nişte pături groase să se ţină calde. Se vor păstra 3 zile învelite, după care le puteţi aranja pe rafturi în cămară.
Un sfat: puneţi puţină apă în uleiul în care urmează să căliţi ceapa.
5.517 vizualizări
900 tipăriri
5 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
5. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
8. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
9. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
11. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
14. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
15. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
16. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
21. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
26. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
29. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
30. Marinată de hamsii (Aperitive > Aperitive cu peşte)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.