Zăpadă cu căpşuni - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Creme » Zăpadă cu căpşuni

Zăpadă cu căpşuni

Timp de preparare: 4 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 6

Ingrediente: 500 g capsuni, 500 g branza de vaca (fara apa), 150 g zahar, 4 albusuri, 1 lingurita esenta de rom, 3 foi gelatina, 3 linguri zahar vanilat.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Amestecati intr-un castron branza de vaci, 100 g zahar si esenta de rom. Puneti la inmuiat foile de gelatina intr-o cana cu apa rece. Puneti la fiert intr-o craticioara trei linguri de apa. Presarati foile de gelatina inmuiate intre palme, ca sa le stoarceti, apoi dizolvati-le in apa fierbinte, tragand vasul de pe foc. Amestecati pana cand gelatina se topeste complet, apoi turnati-o peste branza de vaci. Amestecati. Bateti spuma albusurile de ou si incorporati-le cu delicatete in compozitie. Luati sase cupe cu fundul drept si cu marginile netede (sau un singur vas rotund de Jena) si puneti compozitia in ele, dupa ce asterneti pe fundul vaselor hartie de pergament. Bagati vasele la gheata cel putin 4 ore. Spalati si curatati capsunile. Pastrati sase bucati mai mari pentru decor. Mixati 200 grame de capsuni cu restul de zahar pentru a obtine un suc mai gros si bagati-l la frigider. Taiati capsunile ramase in patru. Introduceti varful unui cutit subtire in interiorul cupelor pentru a desprinde continutul si puneti-l pe farfurioare. Scoateti hartia de pergament, puneti o capsuna intreaga la mijlocul fiecarei portii de “zapada” si inconjurati-o cu capsunile taiate in sferturi. Varsati sucul de fructe la baza compozitiei, in farfurioara.
Pudrati deasupra cu zahar vanilat (sau tos) si serviti imediat.
2.122 vizualizări
663 tipăriri
5 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Prăjitură regală cu căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
2. Prăjitură cu lapte bătut şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
3. Salată de căpşuni cu lămâie şi rom (Dulciuri > Salate de fructe)
4. Prăjitură cu căpşuni sau fragi (Dulciuri > Prăjituri)
5. Orez cu lapte şi dulceaţă de căpşuni (Dulciuri > Budinci)
6. Spumă de căpşuni cu zahăr pudră (Dulciuri > Spume)
7. Spumă de căpşuni cu biscuiţi (Dulciuri > Spume)
8. Spumă de căpşuni cu frişcă (Dulciuri > Spume)
9. Jeleu de căpşuni (Conserve de fructe > Dulceaţă)
10. Îngheţată de căpşuni, zmeură, vişine (Dulciuri > Îngheţate)
11. Îngheţată de căpşuni (Dulciuri > Îngheţate)
12. Îngheţată de căpşuni cu frişcă (Dulciuri > Îngheţate)
13. Îngheţată de căpşuni, zmeură, fragi (Dulciuri > Îngheţate)
14. Parfe cu căpşuni şi fistic (Dulciuri > Îngheţate)
15. Salată de căpşuni cu vin roşu (Dulciuri > Salate de fructe)
16. Albă ca zăpada (Dulciuri > Prăjituri)
17. Tort cu căpşuni şi cafea (Dulciuri > Torturi)
18. Cremă cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Creme)
19. Prăjitură cu căpşuni (I) (Dulciuri > Prăjituri)
20. Spumă de griş cu căpşuni (Dulciuri > Spume)
21. Tort cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Torturi)
22. Căpşuni în gelatină (Dulciuri > Creme)
23. Tartă cu căpşuni (I) (Dulciuri > Prăjituri)
24. Tort cu căpşuni şi brânză de vacă (Dulciuri > Torturi)
25. Tiramisu cu zmeură şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
26. Tort cu cremă de vanilie şi căpşuni (Dulciuri > Torturi)
27. Şarlotă de căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
28. Tort cu cremă de căpşuni (Dulciuri > Torturi)
29. Tartă cu brânză dulce şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
30. Tort cu căpşuni (I) (Dulciuri > Torturi)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.