Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
Bine ai venit, oaspete Cauta | Teme active | Membri | Intrare

Sfaturi utile in bucatarie Optiuni · View
Veronika
Postat: Monday, March 17, 2008 7:06:23 PM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 3/13/2008
Postari: 746
Locatia: Arad
sa postati orice fel de sfaturi sau indemnuri in bucatarie legat de alimente sau de munca noastra culinara.


Veronika
Postat: Monday, March 17, 2008 7:07:01 PM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 3/13/2008
Postari: 746
Locatia: Arad
Daca o supa sau o friptura este prea sarata adauga cartofi cruzi taiati. Se scot dupa ce se fierb - vor fi absorbit deja sarea.

Daca o supa sau o friptura este prea dulce, adauga sare. Daca un fel principal este prea dulce, adauga o lingurita de otet din vin.

Nu-ti amintesti daca un ou e proaspat sau fiert? Doar roteste oul. Daca incetineste, e proaspat. daca se roteste cu usurinta, e fiert tare.

Un ou proaspat se va cufunda in apa, unul vechi va pluti. Un albus de ou este mai usor de batut la temperatura camerei. Scoate oul din frigider cu aproximativ 1/2 de ora inainte de folosire. Pentru o omleta usoara, pufoasa, adauga putina apa in timp ce le bati. Adauga otet in apa cand fierbi ouale. Otetul ajuta ca ouale sa ramana intregi.

Pentru a evita 'plansul cepei' curat-o sub apa rece sau ingheat-o inainte de taiere.

Pentru a pregati laptuci suculente, adauga suc de lamaie intr-o oala cu apa rece si cufunda laptucile pentru o ora in frigider. Cand gatesti morcovi, mazare, sfecla sau porumb adauga putin zahar in apa pentru a mentine aromele. Pentru a pastra porumbul galben dulce, adauga o lingurita de suc de lamaie in apa cu doar un minut inainte de a lua oala de pe foc. Nu sara niciodata apa in care gatesti porumb. Doar va intari porumbul.

Depoziteaza telina si laptucile in pungi de hartie, nu de plastic. Si pastreaza frunzele exterioare si tulpinele pana cand la preparare.

Soarele nu coace rosile, caldura da. Depoziteaza rosile cu codita in jos si vor ramane proaspete mai mult timp.

Feliile de carne nu se prind daca pui o feliuta de slanina pe fundul tigaii.

Pentru a inmuia zaharul intarit in bucati, pur si simplu adauga o felie de paine in pachet si inchide punga cat mai bine. In cateva ore zaharul va fi din nou moale.

Pune fructele verzi intr-o punga de plastic gaurita. gaurile vor permite aerului sa circule retinand in acelasi timp etilena, gazul pe care-l produc fructele in timpul coacerii.

Inlatura grasimile din supe si fripturi lasand cuburi de gheata in oala. Grasimea se va lipi de cuburi pe masura ce amesteci. Scoate cuburile inainte de a se topi. Sau poti prinde cuburile in can also wrap the ice cubes intr-un saculet sau prosop de hartie si smantaneste-le deasupra oalei. Grasimea se agata si de frunzele de laptuca.

Fa o gaura in mijlocul feliilor hamburgherului in timp ce le pregatesti. Carnatii se vor gati mai repede iar gaurile vor disparea cand este gata.

Pentru un orez pufos, alb, adauga o lingurita de suc de lamaie pe litru de apa. Pentru a-i adauga aroma in plus si valoare nutritiva mai mare, fierbe orezul in lichidul pastrat de la fierberea vegetalelor.

Gelatinele nu se usuca daca sunt inghetate.

Daca friptura este usor arsa, laptele ii va lua gustul de ars imediat.

Pestele se dezgheata cel mai bine in lapte. Laptele preia gustul de la congelare si-i da pestelui o aroma proaspata.

Veronika
Postat: Monday, March 17, 2008 7:20:10 PM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 3/13/2008
Postari: 746
Locatia: Arad
Mirosul de varza sau conopida nu se va mai raspindi in intreaga casa daca in vasul in care fierbe puneti o bucata de piine, intr-un saculet de tifon.

Pestele prajit va fi foarte gustos daca inainte de a-l da prin faina si a-l praji il tinem 5-10 minute in lapte.

Ouale nu mai plesnesc la fiert daca puneti in apa putina sare.

Carnea de friptura, unsa cu un strat subtire de mustar, are gust mai bun, codimentele pastrindu-si aroma intacta.

Cand pregatiti carne nu puneti niciodata sare la inceput, pentru ca intareste carnea

La fripturi foloseste vin alb demisec la carnea alba si vin rosu sec la carnea rosie; le va da un plus de gust.
nicomaritza
Postat: Thursday, March 20, 2008 8:03:48 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
utile sfaturile tale. am aflat lucruri pe care nu le stiamgood luck
Veronika
Postat: Thursday, March 20, 2008 9:01:02 PM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 3/13/2008
Postari: 746
Locatia: Arad
Nico, nu sunt numai sfaturile mele...le am adunate de mai demult din multe locurirose
Utilizatori pe tema
Guest


Sari la forum
NU poti posta noi teme in acest forum.
NU poti raspunde la teme in acest forum.
NU poti sterge postari la acest forum.
Nu poti edita postari la acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota la sondaj in acest forum.

RSS Forumul principal : RSS

FlatEarth Theme Created by Jaben Cargman (Tiny Gecko)
Sustinut de Yet Another Forum.net versiunea 1.9.1.8 (NET v2.0) - 3/29/2008
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Acesta pagina a fost generata in 0.322 secunde.



Copyright ©2002-2009 Pandora Impex SRL.