Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 3/13/2008 Postari: 746 Locatia: Arad
|
Foaia maro:
-125 g unt sau margarina pt prajituri (eu am pus margarina rama) -5 linguri zahar -1 ou -1 lingura cacao (eu am pus 2) -12 linguri cu varf cu faina1 lingurita bicarbonat alimentar stins cu otet.
Se amesteca toate acestea si se coc 2 foi pe dosul tavii.Intotdeuna se intampina dificultatati la foile astea.Foaia este foarte frageda. Se intinde cu sucitoarea pana se poate pe hartie cerata apoi se continua cu mainile la intins, cu degetele mai precis.Eu am pus hartie cerata pe dosul tavii. Intai am modelat aluatul pe hartie cat de mare e tava apoi am pus pe tava si am copt. Am lasat foaia pe hartie dupa ce s-a copt si cand am asamblat prajitura am pus-o direct cu hartie pentru ca se rupe usor. Sa nu va enervati ca asa sunt foile astea. Ea nu trebuie sa fie uniforma, adica drepta oricum inauntrul prajiturii nu se vede.
Foaia alba - pandispan -5 oua -5 linguri zahar -5 linguri faina - 5 linguri apa
Albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga pe rand faina si apoi galbenusurile + apa. Se coace 20 min. Se verifica cu scobitoarea.
Crema: -1/2 litru lapte -9 linguri zahar -3 linguri faina -1 pachet unt -2 plicuri esenta Finesse de la dr. oetker de lamaie
Laptele cu faina si zaharul se pun pe foc mic. cand s-a ingrosat se ia de pe foc, se mai lasa putin la racit si se freaca untul bine, apoi se adauga lamaia.Eu am pus margarina rama in crema.Este important cu margarina si crema sa aibe aceeasi temperatura sa nu se taie crema, adica ambele sa fie reci.
Asamblare: -foaia maro -1/2 din crema -foaia de pandispan -restul de crema -foaia maro -un strat subtire de crema sa se inmoaie foaia bine de tot -se orneaza fie cu bombonele colorate fie cu glazura de ciocolata sau glazura din lamaie alba.
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 3/13/2008 Postari: 746 Locatia: Arad
|
poza:
[Veronika attached the following image(s):]
|