de aici am luat ca nu sunt eu experta in vin
http://www.romanianwines.ch/salads_ro.htmAPERITIVE* Feteasca Regala de Jidvei-vin alb sec
* Pinot Noir de Dealu Mare-vin alb demisec
* Chardonay de Murfatlar-vin alb demisec
* Grasa de Cotnari-vin dulce
* Tamâioasa de Cotnari-vin dulce
* Feteasca Neagra de Dealu Mare-vin dulce
* Lacrima lui Ovidiu-vin dulce
SALATE* Chardonnay de Târnave
* Feteasca de Cotnari
* Feteasca de Oltina
* Chardonnay de Murfatlar
* Dry Muscat de Târnave
* Sauvignon de Jidvei
RACITURI* Merlot de Oltina
* Busuioaca de Bohotin
* Pinot Noir de Dealu Mare
* Cabernet de Uricani
BRANZETURIBrânzeturi tari: Roquefort, Fourme d'Ambert, Stilton...
* Pinot Noir de Dealu Mare
Brânzeturi medii: Brie, Coulommiers, Camembert...
* Feteasca Neagra de Vanju Mare
Brânzeturi de capra:
* Sauvignon de Colinele Dobrogei
Moi: Mont d'or, Maroilles, Munster, Pont l'Evêque, Epoisses…
* Merlot de Sâmburesti
Nepasteurizate: Gouda, Edam, Cantal, Mimolette, Port Salut, Reblochon...
* Cabernet de Odobesti
Pasteurizate: Comté, Beaufort...
* Cabernet de Recas