Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 3/13/2008 Postari: 746 Locatia: Arad
|
Lichior de oua
Avem nevoie de:
-12 oua, separati albusul de galbenus -1 1/2 cani de zahar ( eu folosesc zahar brun) -1 litru de lapte nedegresat( E Craciunul, deh..pacatuim) -1 1/2 litrii de (ei ii zic Heavy Cream) eu folosesc de la Hulala pachetul de frisca- il pun nebatut...dar daca vreti ca lichiorul sa fie mai "solid" puteti sa bateti frisca -3 cani de bourbon ( poate fi si whiskey) -1/2 cana de rom ( nu, nu esenta) -2 cani coniac -1 kg inghetata de vanilie -Nucsoara proaspat rasa sau scortisoara dupa gust
Cum procedam:
1. Intr-un bol mare bateti galbenusurile bine; treptat adaugati zaharul; Bateti cu telul batet (1 litru)i frisca hulala si amestecati apoi cu laptele; adaugati burbonul, romul si coniacul amestecand in continuare.
2. Chiar inainte de a servi lichiorul bateti albusurile pana se intaresc adaugand putin zahar pt a le induci; adaugati compozitia licghiorului pregatit anterior; bateti jumatatea de kg de frisca ramasa si adaugati-o si pe aceea; la final adaugati si inghetata pana se incorporeaza
3. Presarati nucsoara sau scortisoara.
Lichor de oua
Se bat cu mixerul 8 galbenusuri cu 600 g zahar.Se toarna treptat 1 l lapte si se continua amestecatul pe baia de abur, pana se obtine o crema de consistenta smantanei. Se pun 3 plicuri de zahar vanilat,iar cand se raceste se combina cu 1/2 l alcool rafinat
Lichor de oua
Ingrediente: 10 oua, 100 g zahar, 1 pachetel de zahar vanilat, 250 ml rom alb, 2 linguri de lapte condensat
Se separa galbenusurile de albusuri si se pun toate galbenusurile intr-un castron mare. Doua dintre albusuri se amesteca cu zahar si cu zahar vanilat, folosind mixerul, timp de 12 minute (celelalte albusuri se pot folosi la altceva). Se adauga putin cate putin romul si laptele condensat, amestecand mereu. Se adauga compoztia la galbenusuri, se amesteca pana devine o crema. Se amesteca pana se racesc, putandu-se adauga cateva cubulete de gheata.
Lichior de oua
Ingrediente : 7 galbenusuri, 1 litru lapte, 9 linguri zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 1 1/2 pahar alcool.
Mod de preparare : Se pune la fiert laptele cu zaharul vanilat. In acest timp se freaca galbenusurile spuma cu zaharul si se toarna, putin cate putin lapte, amestecand mereu cu lingura in acelasi sens. Se pune pe foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa (fara sa fiarba). Dupa ce s-a racit, se strecoara, se adauga alcoolul, se amesteca bine si se pune in sticle.
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
le-ai incercat pe toate?
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 3/13/2008 Postari: 746 Locatia: Arad
|
Nu, nu le-am incercat pe toate. Daca erau incercate aveam si poze, dar le-au incercat altii si a fost ok.
|