Bine ai venit, oaspete | Cauta | Teme active | Membri | Intrare |
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Ingrediente: * 4 oua * 1 litru lapte dulce * 2 linguri zahar pudra * 3-4 linguri zahar tos(depinde cat de dulce vreti sa iasa) * esenta de vanilie * coaja de lamaie-optional * un praf de sare
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Separam albusurile de galbenusuri, punem peste albusuri foarte putina sare si le batem pana se intaresc.Adaugam apoi pe rand cele doua linguri de zahar pudra si batem albusurile pana cand devin foarte tari(daca intoarcem vasul in care sunt cu fundul in sus sa nu cada albusurile).
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Punem laptele pe foc, focul trebuie sa fie mic pentru ca laptele sa nu fiarba, ci numai trebuie sa stea cald, si adaugam o lingura de zahar. Daca laptele fierbe atunci se oparesc albusurile si nu mai iese nimic bun. Cand laptele s-a incalzit, punem in oala cu lapte ,cu ajutorul unei lingurite(pe care o introducem in apa rece inainte de a lua din albus fiecare bulgare), bulgari din albusul batut spuma.Bulagrii stau cate doua minute pe fiecare parte. Nu trebuie sa puneti prea multi pentru ca se lipesc intre ei si va fi greu sa-i intoarceti,iar daca acopera suprafata laptelui in intregime acesta o sa fiarba si se strica totul.
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Apoi scoatem bulgarii cu ajutorul unei spumiere si ii punem la scurs intr-o strecuratoare, pana cand terminam cu tot albusul. Ca albusul batut spuma sa ramana tare, introduceti vasul la frigider pana faceti toti bulgarii.
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Galbenusurile le frecam cu restul de zahar pana se obtine o spuma. Dupa ca am terminat de facut bulgarii, din laptele fierbinte luam cu polonicul si adaugam peste galbenusuri amestecand continuu, pana se termina laptele.
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Compozitia obtinuta o fierbem la baie de abur pana capata consistenta(este ca o smantana moale) si amestecam aproape continuu in ea. Cand este gata, adaugam esenta de vanilie, mai lasam cateva secunde si apoi luam de pe baia de abur.O punem intr-un vas destul de incapator.
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Adaugam apoi bulgarii de albus si dam la rece.Nu consumati cald ca s-ar putea sa va fie rau.
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Si pentru contrast eu am pus putin caramel.
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 3/13/2008 Postari: 746 Locatia: Arad
|
Ce pofta imi e! Frumos!
[Veronika attached the following image(s):]
|
|
Guest |