Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
http://www.condimenteweb.ro/index.php?module=fisaCondiment&cid=30(sursa) Anasonul este unul dintre cele mai vechi condimente utilizate atat in bucatarie cat si in medicina.Provine din estul Mediteranei(Egipt poate)sau vestul Asiei. De la anason se folosesc semintele. Anasonl este dulce si foarte aromat.Semintele sunt de culoare verde-gri pana la maroniu,striate si ovale, masurand 2-4 mm lungime.Pentru ca aroma este foarte volatila, trebuie sa cumparati semintele intregi si sa le macinati doar cand le veti folosi. Pastrati-le in locuri lipsite de aer, lumina si umezeala. Anasonul seamana cu membrii familiei morcovului, familie care include mararul, feniculul, coriandrul,chimenul si chimionul turcesc. Anasonul este folosit la prepararea numeroaselor siropuri contra tusei si pentru afectiuni ale gatului, aromatizarea altor medicamente, a sapunurilor si a altor produse cosmetice.Se mai spune ca anasonul este leac pentru muscaturile de soareci si sobolani.
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
|