Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
http://www.condimenteweb.ro/index.php?module=fisaCondiment&cid=107 de aici am luat cateva informatii despre hrean
Partea care se foloseste este radacina, in stare cruda sau murata. Istoria hreanului incepe cu peste 3000 de ani in urma cand era utilizat ca afrodisiac, ca tratament contra reumatismului si condiment.Abia in timpul Renasterii s-a generalizat din Europa de est si centrala catre cea de nord.In Anglia a inceput sa patrunde in 1600 fiind comsumat la inceput de clasele de jos ale societatii engleze. Radacina de hrean intreaga poate fi pastrata in frigder timp de cateva saptamani.Cel mai adesea hreanul este pastrat dat pe razatoare si amestecat cu ulei si otet.Preparat astfel rezista cateva luni in recipiente ermetice, tinute la loc ferit de lumina si de aer.Daca dupa ce e ras nu este amestecat imediat cu otet, isi pierde din iuteala si capata o culoare bruna si un gust amarui, neplacut. Hreanul crud dat pe razatoare se serveste alaturi de carne afumata sau fripta.Din cauza aromei sale care este volatila, hreanul este utilizat doar la mancaruri calde, la care se adauga imediat inainte de a fi servite la masa. in Austria, hreanul proaspat ras este amestecat cu mar ras si se serveste alaturi de mancaruri calde."Apfelkren", acest amestec de hrean si mar, poate fi pastrat cam o zi fara a-si pierde aroma.
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 3/13/2008 Postari: 746 Locatia: Arad
|
Hreanul este foarte sanatos.Noua ne place la nebunie numai ca eu nu il prepar ca mi se pare greu, adica plang multttt la raderea lui asa ca evit. Il cumpara de la piata de la tarani sau il face mama
[Veronika attached the following image(s):]
|