Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
Bine ai venit, oaspete Cauta | Teme active | Membri | Intrare

Tort cu brînză de vacă şi fructe Optiuni · View
nicomaritza
Postat: Friday, February 22, 2008 4:00:01 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Tort cu branza de vaci si fructe

Ingrediente (12 portii):

Pentru blat:
• 6 oua
• 175 g zahar
• 1 zahar vanilinat
• 120 g faina
• 80 g amidon
• 1 lingurita praf de copt

Pentru umplutura:
• 8 foite de gelatina
• 4 galbenusuri
• sucul de la o jumatate de lamaie
• 150 g zahar
• 1 pachet zahar vanilinat
• 4 linguri rom (sau 4 picaturi esenta de rom)
• 400 ml frisca
• 500 g branza dulce de vaci
• cate 150 g mandarine si ananas (cutie)
• 6 linguri gem de coacaze

Preparare:

1. Incingeti cuptorul la 175ºC. Separati ouale. Bateti spuma galbenusurile, jumatate din cantitatea de zahar si zaharul vanilinat. Bateti galbenusurile spuma si turnati zaharul in ploaie. Incorporati albusurile spuma in amestecul cu galbenusuri. Cerneti faina, amidonul si praful de copt peste amestecul cu oua si incorporati totul.
2. Turnati amestecul rezultat intr-o forma de sufleu (ø 26 cm) tapetata in prealabil cu hartie pentru copt, apoi intindeti-l si uniformizati-l. Coaceti-l cca. 35 de minute. Dupa aceea lasati-l sa se raceasca putin, rasturnati-l si lasati-l cel putin 2 ore sa se linisteasca.
3. Inmuiati gelatina. Amestecati galbenusurile cu sucul de lamaie, zaharul, zaharul vanilinat si romul si bateti-le spuma deasupra unei bai de aburi. Scurgeti gelatina si incorporati-o. Bateti frisca. In amestecul cu galbenusuri incorporati mai intai branza de vaci, apoi frisca. Scurgeti fructele.
4. Taiati blatul orizontal. Ungeti jumatatile cu cate 3 linguri de gem. Inchideti partea de jos intr-un inel de tort, incorporati fructele si crema, asezati amestecul format peste blatul de jos si acoperiti cu al doilea blat. Lasati tortul cca. 4 ore la rece. Ornati cu zahar pudra si migdale.

Preparare: 50 de minute.
330 kcal/portie
Este foarte delicios.
Daca nu e pusa unde trebuie sa o mute administratorul.
Veronika
Postat: Tuesday, April 01, 2008 7:32:15 PM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 3/13/2008
Postari: 746
Locatia: Arad
Ti-am mutat reteta la "Dulciuri" ca acolo e locul ei



rose
Utilizatori pe tema
Guest


Sari la forum
NU poti posta noi teme in acest forum.
NU poti raspunde la teme in acest forum.
NU poti sterge postari la acest forum.
Nu poti edita postari la acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota la sondaj in acest forum.

RSS Forumul principal : RSS

FlatEarth Theme Created by Jaben Cargman (Tiny Gecko)
Sustinut de Yet Another Forum.net versiunea 1.9.1.8 (NET v2.0) - 3/29/2008
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Acesta pagina a fost generata in 0.076 secunde.



Copyright ©2002-2009 Pandora Impex SRL.