Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Tort cu branza de vaci si fructe
Ingrediente (12 portii): Pentru blat: • 6 oua • 175 g zahar • 1 zahar vanilinat • 120 g faina • 80 g amidon • 1 lingurita praf de copt Pentru umplutura: • 8 foite de gelatina • 4 galbenusuri • sucul de la o jumatate de lamaie • 150 g zahar • 1 pachet zahar vanilinat • 4 linguri rom (sau 4 picaturi esenta de rom) • 400 ml frisca • 500 g branza dulce de vaci • cate 150 g mandarine si ananas (cutie) • 6 linguri gem de coacaze Preparare: 1. Incingeti cuptorul la 175ºC. Separati ouale. Bateti spuma galbenusurile, jumatate din cantitatea de zahar si zaharul vanilinat. Bateti galbenusurile spuma si turnati zaharul in ploaie. Incorporati albusurile spuma in amestecul cu galbenusuri. Cerneti faina, amidonul si praful de copt peste amestecul cu oua si incorporati totul. 2. Turnati amestecul rezultat intr-o forma de sufleu (ø 26 cm) tapetata in prealabil cu hartie pentru copt, apoi intindeti-l si uniformizati-l. Coaceti-l cca. 35 de minute. Dupa aceea lasati-l sa se raceasca putin, rasturnati-l si lasati-l cel putin 2 ore sa se linisteasca. 3. Inmuiati gelatina. Amestecati galbenusurile cu sucul de lamaie, zaharul, zaharul vanilinat si romul si bateti-le spuma deasupra unei bai de aburi. Scurgeti gelatina si incorporati-o. Bateti frisca. In amestecul cu galbenusuri incorporati mai intai branza de vaci, apoi frisca. Scurgeti fructele. 4. Taiati blatul orizontal. Ungeti jumatatile cu cate 3 linguri de gem. Inchideti partea de jos intr-un inel de tort, incorporati fructele si crema, asezati amestecul format peste blatul de jos si acoperiti cu al doilea blat. Lasati tortul cca. 4 ore la rece. Ornati cu zahar pudra si migdale. Preparare: 50 de minute. 330 kcal/portie Este foarte delicios. Daca nu e pusa unde trebuie sa o mute administratorul.
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 3/13/2008 Postari: 746 Locatia: Arad
|
Ti-am mutat reteta la "Dulciuri" ca acolo e locul ei
|