|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Paine cu lapte Ingrediente: 500 g faina 40 g unt (la temperatura camerei)-reteta initiala era cu ulei, insa eu am inlocuit cu unt sa vad cum iese 20 g drojdie 300-350 ml lapte rece(depinde de faina) 1 lingurita zahar 1 lingurita sare
Preparare: 1. Se freaca drojdia cu zaharul. 2. Se pune faina intr-un vas incapator, se face in mijloc o gaura in care punem drojdia, sarea, untul si laptele, putin cate putin(folositi intai 300 ml si daca e nevoie mai adaugati), si se framanta aluatul pana se dezlipeste de maini. Aluatul trebuie sa fie destul de tare.
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
3. Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
4. Pe masa de lucru presarata cu faina, puneti aluatul, si ii dati ce forma doriti. Eu am impartit aluatul in patru, fiecare parte amintins-o suvita. Apoi am impletit cate doua suvite, am obtinut doua suvite mari pe care le-am impletit si am obtinut ce vedeti.Puneti in tava unsa cu ulei sau puneti in tava hartie de copt. Lasati la crescut si apoi coaceti painea la 200°C. Aceasta paine poate fi prajita in toaster.
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
aici am impletit cate doua
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
aici am impletit pe cele doua intre ele
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
painea crescuta inainte sa o bag la copt
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
si aici dupa ce am scos-o din cuptor. nu am poza cu painea feliata pentru ca era calda. maine
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
si pentru ca am memoria scurta, am uitat sa spun ca dupa ce o scoateti din cuptor puneti-o pe un gratar sa se raceasca.
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/9/2008 Postari: 665
|
Ce bun ar fi acum o felie Felicitari Nico frumoasa painica Bucataresele Vesele
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
uite si o felie.
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
offfffffff ce bine ar fi daca ar merge cum trebuie forumul!
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 3/13/2008 Postari: 746 Locatia: Arad
|
Ce paine, in toata regula, faina, crescuta, ma gandesc ca si gustoasa . Si eu vreau cu toate ca sunt cat o batoza si nu mai vreau sa pap paine
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
e foarte gustoasa si pufoasa
|
|
Guest |