Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
Bine ai venit, oaspete Cauta | Teme active | Membri | Intrare

Tort Ciclon Optiuni · View
Leila
Postat: Monday, April 28, 2008 10:16:39 AM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/9/2008
Postari: 665
Ingrediente pentru blat :

250 gr bicuiti cu vanilie sau cocos
150 gr rama topit

Ingrediente pentru crema :

100 ml apa
1 pachet gelatina fina
800 gr branza dulce
50 ml zeama de lamaie
10 linguri zahar
2-3 plicuri zahar vanilat
300 ml frisca
1 plic intaritor frisca
250 gr visine(din compot, proaspete, sau zmeura )

Preparare:

Avem nevoie de o forma pentru tort cu un diametru de 22 cm sau 24 cm pe care il tapetam cu folie de plastic(eu am pus folia de aluminiu caci numai asta am avut la indemana)si il ungem apoi bine cu rama sau ulei.
Biscuitii ii macinam si ii amestecam apoi cu cele 150 gr Rama topita.Aceasta compozitie o turnam in forma tapetata , o uniformizam prin presare pe fundul si marginea formei de tort si apoi il dam la congelator pentru 20 minute. In acest timp ne ocupam de crema. Dizolvam gelatina in 100 ml apa , apoi o punem la fiert pana se dizolva si il lasam sa se raceasca pana ajunge sa fie calduta.
Branza ,cele 10 linguri de zahar , zaharul vanilat si zeama de lamaie le mixam cu mixerul pana devine spuma ,adaugam 50 ml gelatina dizolvata si racita. Batem spuma frisca , adaugam la ea intaritorul de frisca si apoi o adaugam la compozitia de branza amestecand incet pana se omogenizeaza.
Visinele(sau zmeura, capsuni,etc.....)le punem in blender cu 2 linguri zahar si le turmixam ,apoi adaugam la acesta restul de gelatina ramasa.
Scoatem din congelator forma in care am pus aluatul de biscuiti , turnam peste compozitia de branza si deasupra turnam compozitia de fructe turmixate. Cu ajutorul unei cozi de la o lingura de lemn facem cercuri concentrice care se aseamana cu un ciclon. Se lasa cel putin 4 ore la congelator , apoi se poate pune la frigider si se poate servi .


[Leila attached the following image(s):]
Picture 073.jpg



Bucataresele Vesele
Leila
Postat: Monday, April 28, 2008 10:18:18 AM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/9/2008
Postari: 665
Avem nevoie de o forma pentru tort cu un diametru de 22 cm sau 24 cm pe care il tapetam cu folie de plastic(eu am pus folia de aluminiu caci numai asta am avut la indemana)si il ungem apoi bine cu rama sau ulei.
Biscuitii ii macinam si ii amestecam apoi cu cele 150 gr Rama topita.


[Leila attached the following image(s):]
Picture 076.jpg



Bucataresele Vesele
Leila
Postat: Monday, April 28, 2008 10:20:21 AM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/9/2008
Postari: 665
Aceasta compozitie o turnam in forma tapetata , o uniformizam prin presare pe fundul si marginea formei de tort si apoi il dam la congelator pentru 20 minute.


[Leila attached the following image(s):]
Picture 078.jpg



Bucataresele Vesele
Leila
Postat: Monday, April 28, 2008 10:21:28 AM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/9/2008
Postari: 665
Branza ,cele 10 linguri de zahar , zaharul vanilat si zeama de lamaie le mixam cu mixerul pana devine spuma ,adaugam 50 ml gelatina dizolvata si racita. Batem spuma frisca , adaugam la ea intaritorul de frisca si apoi o adaugam la compozitia de branza amestecand incet pana se omogenizeaza.


[Leila attached the following image(s):]
Picture 079.jpg



Bucataresele Vesele
Leila
Postat: Monday, April 28, 2008 10:22:40 AM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/9/2008
Postari: 665
Visinele(sau zmeura, capsuni,etc.....)le punem in blender cu 2 linguri zahar si le turmixam ,apoi adaugam la acesta restul de gelatina ramasa.


[Leila attached the following image(s):]
Picture 074.jpg



Bucataresele Vesele
Leila
Postat: Monday, April 28, 2008 10:23:43 AM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/9/2008
Postari: 665
Scoatem din congelator forma in care am pus aluatul de biscuiti , turnam peste compozitia de branza .


[Leila attached the following image(s):]
Picture 080.jpg



Bucataresele Vesele
Leila
Postat: Monday, April 28, 2008 10:25:37 AM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/9/2008
Postari: 665
turnam compozitia de fructe turmixate peste cel de branza Cu ajutorul unei cozi de la o lingura de lemn facem cercuri concentrice care se aseamana cu un ciclon.


[Leila attached the following image(s):]
Picture 081.jpg



Bucataresele Vesele
Leila
Postat: Monday, April 28, 2008 10:28:36 AM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/9/2008
Postari: 665
Facem cercuri concentrice si lasam cel putin 4 ore la congelator , apoi se poate pune la frigider si se poate servi .


[Leila attached the following image(s):]
Picture 082.jpg



Bucataresele Vesele
Leila
Postat: Monday, April 28, 2008 10:31:11 AM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/9/2008
Postari: 665
Asa arata produsul final .


[Leila attached the following image(s):]
Picture 096.jpg



Bucataresele Vesele
Leila
Postat: Monday, April 28, 2008 10:31:49 AM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/9/2008
Postari: 665
O sectiune


[Leila attached the following image(s):]
Picture 099.jpg



Bucataresele Vesele
Leila
Postat: Monday, April 28, 2008 10:33:14 AM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/9/2008
Postari: 665
si o felie happy

Este usor de facut , nu necesita coacere .

Pofta Buna !


[Leila attached the following image(s):]
Picture 053.jpg



Bucataresele Vesele
nicomaritza
Postat: Monday, April 28, 2008 12:28:03 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Important e sa nu ne ia ciclonul rolling on the floor rolling on the floor rolling on the floor daca mancam.
Utilizatori pe tema
Guest


Sari la forum
NU poti posta noi teme in acest forum.
NU poti raspunde la teme in acest forum.
NU poti sterge postari la acest forum.
Nu poti edita postari la acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota la sondaj in acest forum.

RSS Forumul principal : RSS

FlatEarth Theme Created by Jaben Cargman (Tiny Gecko)
Sustinut de Yet Another Forum.net versiunea 1.9.1.8 (NET v2.0) - 3/29/2008
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Acesta pagina a fost generata in 0.089 secunde.



Copyright ©2002-2009 Pandora Impex SRL.