Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
Bine ai venit, oaspete Cauta | Teme active | Membri | Intrare

Aranjatul servetelelor Optiuni · View
nicomaritza
Postat: Saturday, March 29, 2008 9:30:08 AM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Poate unii dintre noi stiua sau paote nu.

http://www.napkinfoldingguide.com/
aici gasiti explicatii despre aranjatul servetelelor. Sper sa va fie de folos.
Daca nu am pus bine subiectul rog administratorul sa-l mute.
Veronika
Postat: Saturday, March 29, 2008 10:36:41 AM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 3/13/2008
Postari: 746
Locatia: Arad
Nico, frumos. Eu habar n-am cum se impacheteaza servetelele. Stiu numai intr-un anumit fel!rose
Deocamdata mi se deschide la linkul dat de tine web search, poate e ceva eroare de la ei. Daca nu, mai verifica tu linkul.rose
nicomaritza
Postat: Saturday, March 29, 2008 3:53:22 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
am incercat si la mine merge link-ul
poate nu a mers din cauza net-ului
Veronika
Postat: Saturday, March 29, 2008 3:59:25 PM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 3/13/2008
Postari: 746
Locatia: Arad
acum merge linkul!rose
Bettyna
Postat: Tuesday, April 29, 2008 11:36:28 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
Pun si eu un articol tradus de mine dintr-o revista culinara nemteasca.

Cum se aranjeaza masa

Servetul de panza si farfuria pentru unt se pun intotdeauna in partea stanga, iar paharele - in dreapta, sus.
De obicei, paharul de vin rosu este mai mare decat cel de vin alb.
Paharul de apa este bombat si fara picior si adeseori are aceeasi dimensiune ca si paharul de vin rosu.
Lingura pentru supa/ciorba sta intotdeauna in partea dreapta.
Cutitul si furculita pentru acelasi fel doi se pun in partea dreapta, respectiv, in partea stanga.
Cat priveste tacamurile pentru desert, acestea se afla, de cele mai multe ori, in partea de sus a farfuriei, in sens invers unul fata de celalalt.

Uneori, lingura si furculita pentru desert se asaza chiar langa farfurie, de o parte si de alta a acesteia.
Cutitul pentru unt este mai scurt si se pune pe farfuria pentru unt, in stanga ta.
Prioritate la asezat (cat mai spre dreapta sau mai spre stanga) au intotdeauna tacamurile pentru aperitive.
Furculita pentru peste are trei dinti (dar lati!), iar cutitul este curbat la unul dintre capete; ambele se asaza inaintea tacamurilor pentru felurile principale.

Cum sa ai grija de piesele din:
Portelan fin
Serviciile din portelan (de masa, ceai sau cafea) au nevoie de toata atentia ta! Daca una dintre piese se sparge, incearca sa o inlocuiesti cat mai repede, fiindca, intre timp, se poate renunta la fabricarea anumitor modele. Te poti trezi astfel cu seturi desperecheate, pe care nu le mai poti reface.
Dupa spalare, farfuriile trebuie "depozitate" in siguranta. Ca sa nu se zgarie, pune servetele de hartie intre ele.
Chiar daca ai masina de spalat vase, nu o folosi si pentru serviciile din portelan fin. In timp, curatarea abraziva va deteriora cu siguranta ornamentele acestora.

Sticla si cristal
Pune intotdeauna paharele cu gura in sus. Daca le asezi invers, vor capata un miros specific, neplacut, iar marginile se pot fisura.
Nu turna lichide fierbinti sau, dimpotriva, foarte reci in pahare. De asemenea, nu le expune acestor variatii bruste de temperatura nici atunci cand le speli. Risti sa se fisureze.
Mare grija la paharele cu margini aurite: masina automata si spalatul prea des cu apa fierbinte le va sterge.
Paharele cu picior se sterg rotindu-le pe ele in jurul prosopului din bumbac; altfel, risti sa ramai cu piciorusul paharului in mana - mai ales in cazul celor din sticla.

Ce spun bunele maniere...
Desi le stii de la mama, de-acasa, pentru orice eventualitate le trecem din nou in revista, punandu-le la socoteala si pe cele mai noi, "generate" de tehnica de ultima ora.
La restaurant (dar nu numai)
Intotdeauna foloseste prima data tacamurile aflate cel mai aproape de mana ta, nu de farfurie.
Mancarea trebuie servita in partea stanga a celui care sta la masa, iar bautura - in partea dreapta.
Nu musca niciodata din chifla/felia de paine, ci rupe din ea. Cand vrei sa mananci paine cu unt, intinde-l pe o bucata de paine, nu pe felia intreaga.
Indiferent cat de mult tii la hainele tale, nu-ti pune niciodata servetul la gat (sfat destinat mai ales barbatilor).
Pentru a sorbi ultimele linguri de supa, nu indrepta farfuria spre tine, ci in partea opusa.
O veste buna: da, acum poti sa mananci (chiar si la restaurant) cu mana. Dar numai sparanghel si copane!

Evita sa folosesti telefonul mobil si seteaza-l pe mesageria vocala. Numai pentru cazurile extreme regleaza sunetul la minimum, insa iesi afara ca sa vorbesti.
Utilizatori pe tema
Guest


Sari la forum
NU poti posta noi teme in acest forum.
NU poti raspunde la teme in acest forum.
NU poti sterge postari la acest forum.
Nu poti edita postari la acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota la sondaj in acest forum.

RSS Forumul principal : RSS

FlatEarth Theme Created by Jaben Cargman (Tiny Gecko)
Sustinut de Yet Another Forum.net versiunea 1.9.1.8 (NET v2.0) - 3/29/2008
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Acesta pagina a fost generata in 0.074 secunde.



Copyright ©2002-2009 Pandora Impex SRL.