|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Reteta de la Adriana de pe culinar.ro - jumatate de litru de smintina (cea proaspata pentru frisca) - jumatate de litru de lapte - 200 de grame de zahar pudra - 32 de grame de gelatina in folii - un paharel de rom si un alt paharel de alt lichior dulce dupa placul inimii, daca o maninca si copii fara Laptele se pune intr-o craticioara si se incalzeste fara sa fiarba. Gelatina se pune in apa rece si cind s-a umflat se scurge si se pune la topit in laptele caldut. Daca laptele e prea rece si gelatina nu se dizolva se mai pune putin pe aragaz la foc mic pina cind se topeste. In alta craticioara se pune smintina cu zaharul praf la foc mic si se amesteca pina ce se topeste zahrul, si aici atentie mare pentru ca nu trebuie sa fiarba. Daca nu aveti zahar pudra merge si cel normal, probabil se va dizolva mai greu. La sfirsit cind zaharul s-a topit adaugati lichiorul. Amestecati continutul celor 2 craticioare si varsati compozitia obtinuta in forma, puneti citeva ore (cel mai sigur e de la o zi la alta) in frigider. E foarte simplu de facut, singura problema poate aparea cu cantitatea de gelatina, deci daca e mai putina poate ca budinca sa iasa cam moale.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
|
Eu nu fac panna cotta numai numai cu sos caramel, e delicios. Si in poza de mai sus toate semtintele de vanilie s-au lasat pe fundul ei aaa, am uitat sa spun ca pun si seminte de vanilie din baton. si inca una sub forma de floricica.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Inscris: 2/9/2008 Postari: 665
|
cred ca e gustoasa felicitari Bettyna Bucataresele Vesele
|
|
|
Multumesc
|
|
Inscris: 3/13/2008 Postari: 746 Locatia: Arad
|
sa ne pui si etape de cum ai facut daca poti sa vada si ochii nostrii cum se face? foarte bine arata!
|
|
|
O sa o fac saptamana viitoare si atunci te voi ruga sa muti topicul la poze in imagini ca o sa pun pozele pe etape.
|
|
|
Asteptam
|
|
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Panna cotta e foarte buna si se face foarte usor.
|
|
|
O alta inventie a macaronarilor.
|
|
|
singura diferenta dintre reteta ta si a mea este cantitatea de lapte care este 1/2 din cantitatea de frisca.
|
|
|
Poate sunt mai eu mai nestiutoare si de aceea nu stiu sa fac si trebuie sa vad cu ochii
|
|
Nivel: Membru junior Grupuri: Membri
Inscris: 5/3/2008 Postari: 3 Locatia: sibiu
|
|
|
|
Mersi, incearc-o si tu, nu e deloc greu de facut.
|
|
|
|
|
|
Singurul lucru care ma seaca e ca eu atunci as manca-o cand ma apuc de facut, atata ma seaca timpul ala care trebuie sa stea la frigi pana se intareste.
|
|
|
pai pune-o si tu la frigider si pleaca de acasa pana se face
|
|
Guest |