pentru foi(3 buc)
9 oua
9 lg zahar
9 lg faina
esenta de vanilie
se separa ouale, albusurile se bat cu 6linguri de zahar iar galbenusurile cu 3 lg.Peste albusurile batute se adauga galbenusurile se amesteca cu telul usor apoi se pune faina cernuta si se amesteca din nou usor pana se incorporeaza faina.Se intind foi groase de 1cm pe hartie de copt si se dau la cuptor cam 15 min la foc moderat.
crema
500ml frisca hulala
2 oua
200g zahar
2 plic de gelatina
o cutie de ananas sau alte fructe din compot
se fierb ouale cu zaharul pana compozitia arata ca o spuma apoi se da la racorit,gelatina se inmoaie in 100ml de apa calduta mestecandu-se mereu dupa ce s-a inmuiat se adauga peste compozitia de ou calduta.Aceasta compozitie se adauga peste frisca care intre timp a fost batuta,punem si fructele si amestecam bine.Lasam crema la frigider cam 1/2ora pana incepe sa se inchege atunci scoatem hartia de pe foaia racita umplem si rulam dupa care o impachetam in hartia de la foaie .Selasa la frigider 2 ore.
decor
500ml frisca hulala
fructe sau ciocolata(dupa preferinta)
se decoreaza cu frisca dupa indemanarea fiecaruia
eu mi-am amintit la sfarsit sa fac poze asa ca am numai la produsul finit,cu alta ocazie am sa atasez si procesul tehnologic
[Lory attached the following image(s):]
Bucataresele vesele