200gr faina, 4 oua, 1 lingurita praf copt, 2 linguri miere, 100 gr zahar, 4 linguri apa.
Ouale se mixeaza cu zaharul pana compozitia devine cremoasa si isi dubleaza volumul. Se adauga treptat faina si apoi mierea. Se adauga la sfarsit si praful de copt dizolvat in apa apoi se pune aluatul 30 minute la rece, acoperit.
Se incinge o tigaie la foc potrivit, fara pic de grasime apoi se toarna jumatate polonic. Nu miscati tigaia, clatita isi va lua forma singura.
cand pe marginea clatitei vor aparea mici bulbuci de aer sau veti vedea ca s-a maronit intoarceti clatita pe partea cealalta.
Sui eu am fost foarte sceptica dar nu se prinde de tigaie si ies niste clatite (sau pancakes) minunate.
Nu va speriati camarginea va ramana alba, asa trebuie sa fie.
Gustul este minunat si munca este redusa cu 70% fata de clatitele normale.
[Bettyna attached the following image(s):]