Aluat:
100g unt sau margarina
50g branza de vaci amestecata cu 30g smantana
125g faina
Umplutura:
400g brocoli
200g Feta
1 ou, doua daca sunt mici
200ml lapte sau frisca lichida
200g cascaval ras
sare
piper
oregano
Margarina se amesteca cu branza de vaci si cu faina si se framanta un aluat pe care il vom pune inntr-o forma de placinta rotunda. Se da la cuptor 10 minute apoi o scoatem afara.
Brocoli se opareste in apa sarata, se stoarce si se pune peste aluatul din forma. Feta se taie bucatele si se pune peste brocoli. Atentie la sare sa nu puneti prea multa deoarece Feta este destul de sarata. Frisca sau laptele se amesteca cu oul si cascavalul ras si se toarna peste brocoli si Feta. Se adauga piper si oregano si se mai da la copt 20 minute sau chiar jumatate de ora la 175°.
[Flori de camp attached the following image(s):]