Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
Bine ai venit, oaspete Cauta | Teme active | Membri | Intrare

Arpagicul Optiuni · View
nicomaritza
Postat: Wednesday, May 14, 2008 7:10:07 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Arpagicul(cepsoara) este o ceapa pitica din familia Alliaceae. De la acest condiment se utilizeaza doar frunzele subtiri care au gust de usturoi. Numele ii vine din alaturarea cuvinteleor grecesti skhoinos(rogoz=planta cu frunze ca de tipirig) si prason(ceapa). Cepsoara este originara din regiunile nordice care astazi fac parte din Canada si Siberia. Deoarece aroma-i este distrusa prin fierbere, prajire sau coacere, acest condiment se adauga de obicei supelor, sosurilor, mai ales celor pe baza de iaurt, tocanelor, cartofilor inainte de servire. Frunzele se pot pastra fie proaspete in frigider in pungi de plastic, le spalati doar inainte de folosire, fie congelate. In gastronomia franceza este unul dintre condimentele de baza ale mixurii “fines herbes” folosita la romatizarea omletelor, pestelui si puiului. Are un continut ridicat de vitamina A, C si D. In credinta populara germana se spun ca un ghiveci cu arpagic inflorit tinut la geam indeparteaza ghinionul sau daca mananci supa cu acest condiment in Joia Mare esti sanatos tot anul.


[nicomaritza attached the following image(s):]
476[1].jpg

Utilizatori pe tema
Guest


Sari la forum
NU poti posta noi teme in acest forum.
NU poti raspunde la teme in acest forum.
NU poti sterge postari la acest forum.
Nu poti edita postari la acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota la sondaj in acest forum.

RSS Forumul principal : RSS

FlatEarth Theme Created by Jaben Cargman (Tiny Gecko)
Sustinut de Yet Another Forum.net versiunea 1.9.1.8 (NET v2.0) - 3/29/2008
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Acesta pagina a fost generata in 0.110 secunde.



Copyright ©2002-2009 Pandora Impex SRL.