Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Coriandrul este o planta anuala. De la coriandru se folosesc frunzele, semintele si radacina, dar cele mai folosite sunt semintele si frunzele proaspete(cunoscute si sub numele de „cilatro”).Pentru a nu-si pierde din aroma, semintele de coriandru este bine sa le pastrati in recipiente etanse ferite de lumina si umezeala. Frunzele au un gust diferit de al semintelor: gustul frunzelor de patrunjel si citrice. Gustul semintelor este usor dulceag-amarui si putin iute. Radacinile sunt folosite in gastronomia asiatica. Este unul dintre ingredientele de baza la prepararea marinatelor pentru carnea de pui, porc, peste, dar si in amestecurile de condimente cum ar fi curry, sambaar.
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
|