|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Aluatul frantuzesc preparat in casa este mult mai bun decat cel cumparat. Pentru a prepara 600g de aluat avem nevoie de: 340g faina 150g unt alifiat 1 lingurita sare 150ml apa 1 lingura zeama de lamaie Pentru uns aluatul avem nevoie de 100g unt la temperatura camerei.
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Din untul alifiat, apa, sare, zeama de lamaie si faina se face un aluat care se framanta cca. 10 minute. in timp ce framantati aluatul acesta va deveni mai moale, din cauza untului, dar nu va speriati si nu mai adaugati faina.
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Pentru a manipula usor aluatul, il intindem in foaie subtire pe masa presarata cu faina. Impartim imaginar aluatul intins in 3 parti. Pe doua treimi intindem cu ajutorul unui cutit cu lama lata 40g de unt.
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Si apoi impachetam in felul urmator. Partea neunsa de aluat, o aducem peste partea din mijloc unsa.
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Apoi vom aduce peste cele doua parti deja impachetate, a treia parte de aluat, unsa.
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Intorcem aluatul invers, adica sa fie cu latura mai mai mare spre noi. Intindem din nou pe masa presarata cu faina,impartim aluatul imaginar in 3 parti, doua parti alaturate le ungem cu 40g uns si impachetam ca si prima data.
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
uns
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Dupa ce am impachetat cele trei parti, untul ramas(20g)il intindem peste trei patrimialuatul impachetat(pe care il impartim imaginar in patru)si apoi incepem sa imachetam de la capatul neuns, aducand partea neunsa pestea cea unsa si apoi rulam. Dam aluatul obtinut la rece cel putin 30 minute. Ca sa nu se usuce aluatul il acoperim cu o folie de prospetime, dar sa mai poata respira intr-o parte.
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Acest aluat il puteti utiliza pentru orice fel de preparat care necesita un astfel de aluat. Se coace la 200 grade in cuptorul incins cca. 20 minute.
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
si dovada
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Guest |