Bine ai venit, oaspete | Cauta | Teme active | Membri | Intrare |
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Aluatul se face doar din ou, faina(cat cuprinde sa iasa un aluat bun de intins) si sare. Cantitaile pe care le-am folosit eu: -1 ou(cca. 60 g) -90 g faina -sare -2-3 linguri faina (pentru pudrat masa) Preparare: -batem oul si sare cu furculita
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Adaugam apoi toata faina odata si amestecam bine cu furculita sa nu se formeze cocoloase. Framantam apoi cu mana pana se incorporeaza toata faina bine, punem aluatul pe masa de lucru presarata cu faina si framantam pana devine omogen. Modelam aluatul in forma de bila si il lasam sa stea 10 minute(pe o suprafata presarata cu faina),acoperit sa nu se usuce, astfel devine mai elastic.
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Pe masa de lucru presarata cu faina, intindem aluatul(eu am ales forma rotunda ca sa iasa taitei de difeite dimensiuni) in foaie foarte subtire.
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Apoi il lasam aluatul 15 minute pe un ziar sau o fata de masa din panza sa se usuce putin.
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Taiem aluatul in patru si suprapunem bucatile astfel: partea mai putin uscata peste partea mai uscata.
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Rulam apoi bucatile suprapuse.Cu ajutorul unui cutit bine ascutit taiem taitei, cat de subtiri sau grosi vrem, prin miscari de fierastrau, inainte-inapoi, fara sa presam rulou si pe masura ce taiem desfacem taiteii si ii punem pe un ziar sau fata de masa de panza.Ii puneti in supa, iar daca va mai raman ii puneti la uscat(in 3 ore se usuca)si ii pastrati in uite de carton.
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
asezati pe ziar
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Trebuie sa fac si eu ca precis sunt mai buni decat cei din magazin.
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Mie personal imi plac mai mult decat cei de la magazin.
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/9/2008 Postari: 665
|
Imi place ca nu ai folosit apa in compozitia aluatului Nota 10********... cu multe stelute Bucataresele Vesele
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Multumesc pentru aprecieri Leila.
|
|
Guest |