|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Aluatul de coltunasi: 2 oua mari(cca 60g un ou), 200g faina, 30 ml ulei. Umplutura de carne(pentru toata cantitatea de aluat):200g carne tocata(vitel sau porc sau pui), 1 ceapa potrivita, 2 linguri ulei, 1 ou, piper si sare. Umplutura de branza(pentru toata cantitatea de aluat):250g branza de vaci(puteti folosi si telemea dupa ce o desarati),1 ou, 50g smantana groasa, marar verde, sare (daca nu este branza sarata) Pentru servit:50g unt, 200g smantana
Eu am avut carnea pregatita dinainte, asa ca nu am imagini, iar branza am cumparat-o gata preparata.
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Prepararea aluatului: -intr-un vas incapator batem ouale(pana se omogenizeaza), adaugam uleiul si apoi faina -amestecam bine cu furculita si dupa ce s-a incorporat faina, incepem sa framantam aluatul cca. 5 minute -daca ouale au fost mai mici ori reduceti din cantitatea de faina, ori puneti putina apa -daca ouale au fost mai mari, mai adaugati putina faina -lasati aluatul 10 minute acoperit(ca sa nu se usuce), astfel devine mai elastic si se va intinde mai usor
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Prepararea umpluturii: cu carne -ceapa tocata marunta se caleste impreuna cu carnea la foc mic, acoperite, pana se scade sucul lasat, se condimenteaza, si se mai lasa 1-2 minute in grasimea din tigaie -cand carnea este rece se amesteca cu oul cu branza -branza de vaci se zdrobeste bine cu furculita, se adauga oul, smantana si mararul si se omogenizeaza bine
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Aluatul se intinde, cu sucitorul, in forma dreptunghiulara cu grosimea de 2mm. Cu un cutit taiati patratele(nu prea mari ca se maresc in timp ce fierb). In mijlocul fiecarui patrat puneti o lingurita de umplutura. Indoiti patratelele peste umplutura si presati bine marginile cu ajutorul unei furculite, ca sa nu se desfaca in timpul fierberii. Daca se usuca putin aluatul, pana cand pliati toate patratelele, udati marginile cu pensula de patiserie inmuiata in putina apa ca sa se lipeasca.
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
aici cu branza
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
coltunasi pliati
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Inainte sa va apucati sa pliati coltunasii, puneti pe foc o oala cu apa cu sare, la foc mijlociu. Cand apa fierbe in clocot puneti coltunasii si ii fierbeti 20 minute, nu trebuie sa clocoteasca prea tare. Scoateti coltunasii intr-o strecuratoare. Dupa ce s-au scurs ii puneti intr-o forma termorezistenta, unsa cu jumatate din cantitatea de unt, deasupra presarati restul de unt taiat bucatele, puneti smantana si dati la cuptor cca. 10 minute. Eu ii rumenesc in putin unt in tigaie, doar cat sa capete putina culoare.
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Pofta buna!
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Am uitat sa spun ca pe cei cu carne ii puteti servi si cu urmatorul sos: Caliti o ceapa, tocata marunt sau rasa fin, in 2-3 linguri de ulei timp de 1-2 minute,se stinge cu 300ml suc de rosii, diluat cu putina apa, si se lasa sa dea cteva clocote, daca doriti puteti ingrosa sosul cu 1 lingura de faina. Pentru aroma puteti adauga frunze de telina sau patrunjel.
|
|
Guest |