|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Ingrediente pentru foi: 6 oua mari(60g oul) 45g amidon 45g faina 120g zahar tos 1 lingura zeama de lamaie 60g unt Ingrediente crema: 3 oua 200g zahar tos 80g cacao 250g unt la temperatura camerei 1 lingura lapte esenta de rom sau 1 lingura rom
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Prepararea foilor Separam albusurile de galbenusuri. Topim untul, dar sa nu fie fierbinte ci rece, si il punem in fir subtire peste galbenusuri amestecand continuu pana cand se omogenizeaza.
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Batem albusurile spuma, adaugam tot zaharul si zeama de lamaie si batem pana cand obtinem o spuma compacta si tare.
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Peste spuma punem galbenusurile si amestecam prin rasturnare cu telul in forma de para de 5 ori.
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Peste compozitie punem amidonul amestecat cu faina si tot cu acelasi tel si tot prin rasturnare amestecam de 10 ori.
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Compozitia obtinuta se va imparti ochiometric in trei.
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Se vor obtine trei foi de cca 30cm/26cm. Daca nu aveti o tava care sa se apropie de aceste dimensiuni, atunci taiati trei bucati de hartie pentru copt. In tava tapetata cu hartie de copt unsa cu unt solid, astfel foaia nu se va mai lipi si se va manipula mai usor, puneti 1/3 din compozitie, se niveleaza- foaia nu trebuie sa aiba mai mult de 3mm grosime, si se coace in cuptorul incalzit la 170 de grade C.Pana coace toate foile compozitia trebuie tinuta la rece.
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Dupa ce ati copt foaia, raciti dosul tavii si abia apoi puneti compozitia pentru cealalta foaie. Lasati foile sa se raceasca, dar aveti grija sa nu le suprapuneti. asa arata foaia coapta
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Prepararea cremei Batem ouale cu zaharul si laptele pana se topeste zaharul. Fierbem apoi compozitia la baie de abur, amestecand continuu cu telul in forma de para sa nu se branzeasca, pana capata consistenta.
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Imediat ce am luat vasul de pe foc punem cacaua si amestecam pana la omogenizare, abia apoi adaugam esenta de rom sau romul. Lasam sa se raceasca pana ajunge la temepratura degetului
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Dupa ce s-a racit, punem 1/2 din unt in marginea cremei si batem cu telul in forma de para in unt pana adera toata crema si abia apoi adaugam si restul de unt, iar prin miscari circulare omogenizam compozitia rezultand o crema alifioasa.
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Montarea prajiturii Fiecare foaie o taiem in 3 foi mai mici de 10cm/26cm. Ungem fiecare foaie cu crema(cam 1 lingura de crema) si le suprapunem. Ajustam marginile si ornam cu restul de crema. Dam la rece.
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
asa arata inainte de a fi ornat cu crema tortul
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
o sectiune
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Guest |