Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
Bine ai venit, oaspete Cauta | Teme active | Membri | Intrare

Tort diplomat Optiuni · View
nicomaritza
Postat: Sunday, June 22, 2008 10:25:21 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Pentru 1 kg de tort avem nevoie de:
3 oua
1 lingura zeama de lamaie
1 cana lapte(250 ml)
1 cana zahar
400g frisca lihcida
1 lingurita coaja de lamaie si portocala confiata
1pliculet si jumatate de gelatina
9 linguri lapte rece
stafide
esenta de vanilie optional
Pentru decor:
400g frisca lichida
1 pliculet de gelatina
6 linguri lapte rece
4 linguri de zahar-daca frisca este neindulcita
fructe proaspete-eu am folosit zmeura, dar putei folosi ce doriti
nicomaritza
Postat: Sunday, June 22, 2008 10:31:27 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Folositi un vas incapator si care poate fi pus pe baie de abur.
Separam albusurile e galbenusuri. Batem albusurile spuma, adaugam zeama de lamaie si tot zaharul si batem in continuare pana spuma isi mareste volumul si devine consistenta.nu se va topi tot zaharul, dar nu are nimic
.


[nicomaritza attached the following image(s):]
watermarked 1.jpg

nicomaritza
Postat: Sunday, June 22, 2008 10:32:34 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Peste spuma adaugam galbenusurile si amestecam numai cu telul in forma de para, prin rasturanre pana se omogenizeaza, dar nu mai mult de 4-5 ori.


[nicomaritza attached the following image(s):]
watermarked2.jpg

nicomaritza
Postat: Sunday, June 22, 2008 10:34:44 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Punem apoi laptele si fierbem pe baie de abur pana se obtine o spuma consistenta. Amestecati continuu cu telul in forma de para pentru a nu se branzi.In timpul fierberii compozitia se va umfla, asa ca vasul trebuie sa fie mai mare.
asa arata inainte de a fi pusa pe baia de abur


[nicomaritza attached the following image(s):]
watermarked3.jpg

nicomaritza
Postat: Sunday, June 22, 2008 10:36:12 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Compozitia fiarta se pune in alt vas pentru a se raci mai repede, pana ajunge la temperatura degetului, si pentru a putea fi amestecata cu frisca. Adaugam cojile de portocala si lamaie confiate si esenta de vanilie.


[nicomaritza attached the following image(s):]
watermarked4.jpg

nicomaritza
Postat: Sunday, June 22, 2008 10:39:10 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Intr-un castron mic punem gelatina cu cele 9 linguri de lapte si lasam pana cand laptele este absorbit de gelatina. Punem apoi vasul pe un vas cu apa fierbinte amestecand continuu pana cand se topeste gelatina, dar nu trebuie sa fiarba. Cand gelatina aajuns la temperatura degetului o punem peste compozitia fiarta.


[nicomaritza attached the following image(s):]
watermarked5.jpg

nicomaritza
Postat: Sunday, June 22, 2008 10:41:42 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Frisca o tinem la rece, poate fi pusa chiar in congelator, ca sa se bata mai bine. BAtem frisca spuma. Jumatate din cantitatea de frisca o punem peste crema si amestecam cu telul prin rasturnare pana se omogenizeaza. Adaugam si restul de frisca si omogenizam.


[nicomaritza attached the following image(s):]
watermarked7.jpg

nicomaritza
Postat: Sunday, June 22, 2008 10:43:43 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Intr-un vas tapetat cu folie de prospetime punem o parte din compozitie si presaram cateva stafide.


[nicomaritza attached the following image(s):]
watermarked8.jpg

nicomaritza
Postat: Sunday, June 22, 2008 10:45:28 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Spuma este consistenta si stafidele nu se vor scufunda. Repetam operatiunea pana terminam compozitia. Dati la rece pana se intareste. Cam dupa5-6 ore este gata, dar tortul este mai gustos a doua zi.Deasupra vasului cu tortul punetiun platou si apoi intoarceti vasul cu fundul in sus.


[nicomaritza attached the following image(s):]
watermarked9.jpg

nicomaritza
Postat: Sunday, June 22, 2008 10:49:50 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Preparati frisca pentru decor(imagini) cand trebuie sa ornati tortul.
gelatina o puneti la inmuiat in lapte si o lasati pana absoarbe tot laptele,adaugati zaharul, apoi o topiti, amestecand continuu, pe baie de abur sau deasupra unui vas cu apa fierbinte, avand grija ca gelatina sa nu fiarba. bateti frisca rece spuma si puneti o lingura de risca peste gelatina, care este la temperatura degetului, amestecand cu telul in forma de para. Dupa ce s-a omogenizat puneti compozitia peste restul de frisca si amestecati cu telul prin rasturnare pana se omogenizeaza. Cu aceasta frisca decorati tortul si folositi si fructe.


[nicomaritza attached the following image(s):]
watermarked10.jpg

nicomaritza
Postat: Tuesday, June 24, 2008 5:58:52 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
cam asa arata o sectiune


[nicomaritza attached the following image(s):]
watermarked diplomat.jpg

Utilizatori pe tema
Guest


Sari la forum
NU poti posta noi teme in acest forum.
NU poti raspunde la teme in acest forum.
NU poti sterge postari la acest forum.
Nu poti edita postari la acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota la sondaj in acest forum.

RSS Forumul principal : RSS

FlatEarth Theme Created by Jaben Cargman (Tiny Gecko)
Sustinut de Yet Another Forum.net versiunea 1.9.1.8 (NET v2.0) - 3/29/2008
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Acesta pagina a fost generata in 0.084 secunde.



Copyright ©2002-2009 Pandora Impex SRL.