|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Cand trebuie sa alegem vinul potrivit trebuie sa tinem cont de multe reguli. Dar regula importanta este ca nu exista reguli atunci cand vine vorba de gustul nostru.Alegerea potrivita este cae acare nu incanta simturile. Gusturile amar, dulce, sarat si acru le cu limba, in timp ce cu nasul distingem cam 200 de arome diferite.Atunci cand alegem vinul trebuie sa tinem cont ca gusturile se pot completa sau contrazice. Important este ca acea comdinatie sa fie buna. Vinul sa faca mancarea mai gustoasa si sa ii puna aroma in evidenta. Ca sa nu mai bat campii atat ca poate nu aveti rabdare sa cititi aici tot o sa pun un link unde sa vedeti ce vin trebuie sa alegeti la diferitele feluri de mancare. http://www.romanianwines.ch/wine_and_food_ro.htm
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 3/13/2008 Postari: 746 Locatia: Arad
|
Da, interesanat si subiectul asta. Foarte fain. Sa ne mai pui! Mie imi place vinul. Pot spune ca la noi acasa se bea la fripturi, peste, vin rosu. Stiu ca la peste merge vin alb. Noua ne place vinul rosu demidulce si mie in mod expres cel dulce sau rose. Bem numai vin de Cramele Recas. Asta ne place in mod special. Nu le am cu combinatiile de vin. Sa vina spacialistii, bautori de vin, de mai multe tipuri de vin si sa ne povesteaca
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 3/13/2008 Postari: 746 Locatia: Arad
|
da, vad ca in siteul asta sunt mancaruri si ce vinuri se potrivesc la ele. Ia sa studiem si facem si noi o listuta Nico, te bagi la listuta, asta numai daca vrei!
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
http://regions.france3.fr/cote-cuisine/index-fr.php?page=abcdaire#lettreP Aici am gasit cateva informatii despre temperatura la care se serveste vinul. Temperatura optima la care servim vinul depinde de vin, culoare si vechime. Vinurile albe se servesc la o temperatura mai mica decat cele rosii, exceptie facand vinurile tinere de Jura care pot fi servite la aceeasi temperatura cu vinurile rosii.Cu cat vinul este mai tanar si sec cu atat temperatura de servire sa fie mai mica(dar nu foarte reci)intre 8-10 grade, acelasi lucru este valabil si pentru vinurile licoroase.Pentru vinurile cu buchet amplu si puternic, temperatura perfecta este de 10-12 grade, iar pentru vinurile albe vechi temperatura este de 13-14 grade. Vinurile rosii nu trebuie servite la temperaturi ridicate.Temperatura nu trebuie sa fie mai mare de 18 grade. Este inutil sa le serviti la temperatura camerei.Cea mai mare parte a vinurilor rosii se serveste la temperatura de maximi 16 grade.La vinurile vechi, puternice si cu tannique, se poate ajunge la temperatura de 18 grade.Pentru vinurile tinere si seci temperatura optima este de 14-15 grade.
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 3/13/2008 Postari: 746 Locatia: Arad
|
Ti-am corectat linkul CU URL ca sa apara cu "aici"
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/9/2008 Postari: 665
|
Vero nu stiu ce ai corectat cu AICI ,dar nu functioneaza !!!!!!!! asta apare cand dai clik pe AICI Bucataresele Vesele
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
am reparat eu.link-ul va duce unde trebuie
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/9/2008 Postari: 665
|
nicomaritza wrote:am reparat eu.link-ul va duce unde trebuie esti draguta nico > < asa da ,se poate urma linkul ! Bucataresele Vesele
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Mituri despre vin
De aparitia si de puterile cuceritoare ale vinului sunt legate multe mituri si obiceiuri stravechi. In mitologia antica , protectorul vie si vinului era Dionysos, cunoscut si ca Bacus sau Baachus.Legenda spune ca cel care a facut vinul si i-a invatat pe oameni sa cultive vita de vie a fost chiar zeul Dionysos. In timpul calatoriei sale catre insula Naxos, tanarul Dionysos face un popas pe o pajiste minunata unde observa o planta firava, necunoscuta, dar a carei infatisare il detrmina sa o smulga si sa o ia cu el.Pentru a o proteja de arsita soarelui, introduce planta intr-un os de pasare gasit pe drum. Din cauza puterilor supranaturale ale zeului, planta crestea foarte repede si astfel osul s-a dovedit a fi neincapator. Pana a ajuns la Naxos, tanarul zeu a mai folosit pentru protejarea plantei un os de leu si o capatana de magar. Pe insula Naxos, Dionysos a sadit planta din care au crescut struguri minunati si pe care el i-a transformat in vin. Tot aceasta legenda spune ca cei care au gustat din vin au capatat insusirile animalelor in oasele carora a crescut vita de vie pana a fost plantata. Cei care au baut putin din vin au devenit veseli si au ciripit ca pasarelele, cei care au baut mai mult au devenit bravi si puternici ca leul, iar cei care au baut prea mult au inceput sa raga precum magarul. In acele vremuri vinul era considerat cel mai nobil si sfant dar ceresc. Despre insusirea vinului de a ne “subjuga” incepand cu al doilea pahar, ne povesteste o legenda egipteana. Frumoasa si vestita regina din Saaba, acum 3000 de ani, merge la Ierusalim pentru a-l cunoaste pe regale Solomon,vestit pentru vorbele sale intelepte si cantecele de dragoste. Regina, vrand sa-l tina la distanta pe frumosul rege, nu locuieste in palatal acestuia. In ultima seara a vizitei ei, accepta sa locuiasca in palatul regal,smulgandu-i promisiunea regelui ca o va respecta. Vestitul Solomon organizeaza o petrece grandioasa punand pe masa alaturi de bucate alese cele mai rare vinuri. Regina a fost cucerita de cel mai bun vin, care s-a dovedit a fi mai cuceritor decat intelepciunea si frumusetea regelui. “ Te dezleg de promisiune, daca imi mai dai sa beau vin”-spuse regina, dupa ce bau cateva pahare. “ In vino veritas”(Adevarul este in vin), spuneau romanii, si se pare ca aveau dreptate.sursa de inspiratie
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Membru junior Grupuri: Membri
Inscris: 9/19/2010 Postari: 1
|
Buna ziua. Am nevoie de un sfat. Trebuie sa gasesc un vin bun pt nunta. Am gasit un site si anume: http://vinulcasei.wordpress.com/Cum vi se pare. Merita oare sa incerc la acest producator sau ma puteti sfatui unde sa gasesc un vin bun? multumesc
|
|
Guest |