Avem nevoie de:
Blat:
3 oua,1 lg ulei, 3 lg zahar,3 lg faina, 1 lingurita praf copt.
-se bat albusurile bine,apoi se adaug zaharul,urmeaza galbenusurile pe rand, apoi uleiul. La sfarsit incorporam faina amestecata cu praful de copt.
Crema:
-250 g branza de vaci
-400 g frisca
-2 lg zahar pudra
-2 lg. smantana grasa
-2 plicuri gelatina dr. oetker granule
-punem gelatin la inmoiat in apa rece 10 minute
-ne batem frisca cu zaharul pudra si smantana
-incorporam in frisca branza si batem in continuare pana se omogenizeaza tot
-topim gelatina umflata pe foc,deci nu o fierbe ca asa nu mai e buna
-turnam gelatina topita in compozitia de frisca si branza
Ornat:
-1 cutie de compot anans roti
-1 plic de tort gelee transparent
-frisca pentru ornat pe margine
-trandafiri din frisca
Asamblare:
-insiropam blatul cu zeama de la compot,care e pus in tava cu inel detasabil
-turnam crema de branza peste blat,nivelam frumos
-punem cercurile de ananas
-dam la frigider cam 1-2 ore
-apoi ne dizolvam jeleul ransparent pe foc cu 250 g apa si 2 linguri de zahar, asa cu scrie pe pliculet
-turnam gelatina intre bucatile de ananas, doar in mijloc nu, deoarece acolo vin bagati trandafirasii
-trandafirii ii facem dupa ce asamblam si dam tortul la frigider pana a doua zi
-trandafirii ii punem pe tort a doua zi dupa ce s-au intarit
-ornam cu frisca pe margine a doua zi si punem trandafirasii
-dam la frigider cateva ore 2-3, apoi putem manca din el