Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
Bine ai venit, oaspete Cauta | Teme active | Membri | Intrare

Gomboti cu prune (găluşte cu prune) Optiuni · View
Veronika
Postat: Monday, March 17, 2008 11:06:57 AM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 3/13/2008
Postari: 746
Locatia: Arad
Nu am poze cu etape dar promit c-am sa mai fac reteta si voi pune poze pas cu pas. Sunt foarte buni gombotii astia si numai reteta asta o folosesc!




-1 kg de cartofi
-1 ou
-1 lingurita zahar
-1 lingurita de sare
-2 lingurite de ulei
-350 gr faina
-1 kg de prune
-scortisoara
-300 g pesmet
-zahar
Cum procedam:

-prunele se taie in jumatate si se scot samburii daca se doresc galusti cu o pruna intreaga in interior atunci pruna se taie doar pe jumatete in lung
-Se presara cu zahar si scortisoara si se lasa cel putin 30 minute
-Cartofii se pun la fiert in coaja .
-Cat timp se fierb cartofii pregatiti amestecul de pesmet
-Se caleste pesmetul in unt pana isi schimba culoarea se retrage de pe foc si se adauga zahar si scortisoara dupa gust
-Cartofii calzi se zdrobesc ca pentru piure
-Se adauga faina, sarea (1 lingurita), zaharul(1 lingurita) oul si uleiul (2 lingurite)
-Se amesteca totul si rezultatul un aluat moale si foarte lipicios
-Aveti nevoie de 2 farfurii cu faina, una in care veti “prelucra” galusca si una doar bine pudrata cu faina in care le veti depozita pe cele prelucrate
-Cu mana pudrata cu faina aplatizati bucatele de aluat
-Puneti o pruna la mijloc(prunele trebuie sa fie bine scurse de sucul ramas de la zahar)
-Aduceti marginile spre interior si modelati sub forma de bila
-Intr-o cratita ( 2 daca faceti toata cantitatea) puneti apa la fiert cu putina sare
-Cand apa incepe sa fiarba se micsoreaza focul si se pun galustele
-Dupa ce se ridica singure la suprafata le mai lasati 2-3 mnt dupa care le puneti la scurs
-Nu prea multe in acelasi timp ca se lipesc intre ele
-Prunele scurse dar cat sant inca calde se tavalesc prin amestecul de pesmet . Daca nu sunt suficient de calde pesmetul nu se va lipi.






Utilizatori pe tema
Guest


Sari la forum
NU poti posta noi teme in acest forum.
NU poti raspunde la teme in acest forum.
NU poti sterge postari la acest forum.
Nu poti edita postari la acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota la sondaj in acest forum.

RSS Forumul principal : RSS

FlatEarth Theme Created by Jaben Cargman (Tiny Gecko)
Sustinut de Yet Another Forum.net versiunea 1.9.1.8 (NET v2.0) - 3/29/2008
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Acesta pagina a fost generata in 0.069 secunde.



Copyright ©2002-2009 Pandora Impex SRL.