Sunt doar retete fara imagini
Drob de mielIngrediente:
1 prapur de miel; maruntaiele de la un miel(inima, ficat, plaman si rinichi)
5 oua
2 linguri cu ulei
3 legaturi de ceapa verde
1 legatura de marar
1 legatura de patrunjel
sare, piper
Mod de preparare:
Se pun la oparit maruntaiele, se lasa sa dea cateva clocote, se scot pe un tocator de lemn, se lasa sa se racoreasca, apoi se toaca cu un cutit bine ascutit cat mai marunt posibil. Cu putina indemanare, se poate folosi satarul, desi varianta cea mai rapida si comoda este masina de tocat cu sita mare! Tocatura se pune intr-un castron, se adauga ouale batute nitel inainte, ceapa verde, mararul si patrunjelul, toate tocate fin, sare si piper dupa gust.
Se adauga si oceasca cu zeama in care au fiert maruntaile si se amesteca bine. Tava se unge cu ulei, se intinde prapurul, se toarna compozitia, se netezeste pentru a prinde o cu marginele prapurului. Se unge bine cu ulei si se da la cuptor pentru 30-45 de minute. Se mai stropeste din cand in cand cu grasimea din tava. E delicios fie cald, fie rece, in asociere cu oua, dar si cu salate verde, rinichi, ceapa sau mustar.
Drob de miel Ingrediente :
• 500 grame de carne de miel si ficat,
• 2 oua, o felie de paine,
• 1 lingurita de smantana,
• 1 legatura de patrunjel taiat marunt,
• 2 cepe,
• sare si piper.
Mod de preparare
• Se fierbe carnea si ficatul si se toaca marunt cu cutitul.
• Se adauga ouale si bucata de paine si restul ingredientelor.
• Se pun toate intr-un vas si se baga in cuptor la temperatura medie.
• Amestecul poate fi invelit intr-o foaie de aluat facuta dintr-un ou, 150 grame faina si o lingura de ulei.
Drob de miel Maruntaiele mielului (inima, ficat, rinichi), 6 oua, 3 legaturi de ceapa verde, 1 legatura patrunjel, 1 legatura marar, 2 linguri smantana, 2 felii de paine, 1 ceasca lapte, sare, piper, pesmet(sau, daca se poate, prapur de miel.
Acesta se curata si se spala foarte bine, se pune in tava de chec cu marginile afara, se pune compozitia de drob peste el si se impacheteaza)
Maruntaiele curatate si spalate bine se pun la fiert in apa cu sare.
Se curata apa cu spumiera des.
Se pun la fiert 3 oua, se fierb tari.
Feliile de paine se inmoaie in lapte, se scurg bine.
Ceapa verde, patrunjelul si mararul se toaca marunt.
Maruntaiele fierte bine se lasa sa se raceasca si dupa aceea se dau prin masina de tocat impreuna cu feliile de paine.
Se amesteca cu verdeata tocata.
Separat, albusurile de la cele 3 oua ramase se bat spuma.
Galbenusurile se adauga la compozitia facuta mai sus, se sareaza si se pipereaza, la sfarsit se pun si albusurile spuma.
Se amesteca si compozitia rezultata se pune intr-o tava de chec unsa cu ulei si tapetata cu pesmet.
Se da la cuptor pentru 40-45 min.
Se scoate din tava si se taie felii dupa ce s-a racit.