|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 3/13/2008 Postari: 746 Locatia: Arad
|
Ingrediente:
-250 g faina -50 g amidon -200 g unt -150 g zahar -1 praf de copt -3 linguri (60 g) smantana -vanilie -coaja rasa de lamaie -cateva picaturi de colorant alimentar rosu si verde. Faina se amesteca cu amidonul si praful de copt, se adauga untul rece taiat bucatele si smantana amestecata cu zaharul, vanilia si coaja rasa de lamaie. Se imparte aluatul in 4, doua parti se pastreaza albe, intr-un se adauga colorantul rosu, in cealalta - cel verde.Se invelesc in film alimentar si se dau la rece, 30 min. Puteit pune ce culori vreti d-voastra. Se poate face si varianta cu o parte cacao si una ramane alba.
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 3/13/2008 Postari: 746 Locatia: Arad
|
Faina se amesteca cu amidonul si praful de copt, se adauga untul rece taiat bucatele si smantana amestecata cu zaharul, vanilia si coaja rasa de lamaie.
[Veronika attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 3/13/2008 Postari: 746 Locatia: Arad
|
rezultatul:
[Veronika attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 3/13/2008 Postari: 746 Locatia: Arad
|
Se imparte aluatul in 4, doua parti se pastreaza albe, intr-un se adauga colorantul rosu, in cealalalt - cel verde.
[Veronika attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 3/13/2008 Postari: 746 Locatia: Arad
|
Se intind pe rand in film alimentar,adica folie transparenta:intai alb apoi,peste vine verde apoi alb si rosu sau cum doriti voi puneti culorile. Se invelesc si se dau la rece, 30 min. Puteti pune ce culori vreti d-voastra.
[Veronika attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 3/13/2008 Postari: 746 Locatia: Arad
|
Deci,aluatul se taie bine numai congelat!Se scoate sulul, se taie felii subtiri (cam 1/2 cm), care se pun distantat, pe tava bine unsa (eu le-am pus pe hartie de copt), in cuptorul incins la 175 pentru max.15 min.
[Veronika attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 3/13/2008 Postari: 746 Locatia: Arad
|
gata:
[Veronika attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 3/13/2008 Postari: 746 Locatia: Arad
|
Rulada trebuie sa fie caa mai rotunda nu alta forma ca la mine.am mai copt si alta data si iaca rezulttul. Se vede ca acum e mai bine;:>
[Veronika attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 3/13/2008 Postari: 746 Locatia: Arad
|
se poate face varianta cu alb si negru,adica vanilie si cacao.O parte o lasam alba iar in cealalta punem cacao:
[Veronika attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Membru avansat Grupuri: Membri
Inscris: 2/8/2008 Postari: 366 Locatia: Romania
|
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 3/13/2008 Postari: 746 Locatia: Arad
|
Ciucuras, sincer cu coloranti romanesti nu ii faceam nici eu dar cei pe care ii am.....sunt de calitate deci nu au E-ri. ocazional, mai ales de craciun sunt ideali acesti biscuti zic eu, normal, la cine-i plac. De buni, sunt foarte gustosi!Nu sunt tari sa-ti rupi dintii in ei, asta pentru ca parerea mea, n-au oua.
|
|
Guest |