|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 3/13/2008 Postari: 746 Locatia: Arad
|
Prajitura Alba ca Zapada
Aluatul pentru foi - 3 oua - 100 g zahar pudra - 6 linguri ulei - 3 linguri lapte - 1 lingurita rasa praf de copt - sare - 450 g faina
Cum procedam:
-mixam ouale + zahar + ulei + lapte -apoi adaugam faina amestecata cu sare + praf de copt -aluatul framnatat se imparte in 3 bucati -se coc 3 foi pe dosul tavii unse cu ulei -foile se coc cam 10 minute la foc mic,fiecare foaie
Crema:
- 500 ml lapte - 2 linguri cu varf faina - 250 g unt - 275 g zahar pudra - 1 lamaie
-mixam bine untul + zahar -se amesteca intr-o craticioara faina + laptele, cu grija sa nu aiba cocoloase - se amesteca continuu sa nu se prinda, dupa ce a inceput sa se ingroase se mai fierbe inca 5 minute -se lasa crema la racit -se freaca untul sau maragrina cu zaharul -peste untul amestecat cu zahar se pune coaja rasa de lamaie + sucul si apoi incorporam faina cu lapte (de mai sus) care trebuie sa fie rece, nici macar caldut ca riscam sa se taie crema -ungem prima foaie cu crema -punem a doua foaie, apoi restul de crema, urmeaza a treia foaie -pudram cu zahar pudra deasupra -asezam ceva greutate pe prajitura si o dam la frigider. Eu am pus tava cu tortul trunchi de copac peste si a iesit super frumos si foile s-au inmoiat de minune
Foartee bun si garantat!
Mie mi-au iesit 4 foi si crema mi-a ajuns!
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 3/13/2008 Postari: 746 Locatia: Arad
|
mixam oule cu zaharul
[Veronika attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 3/13/2008 Postari: 746 Locatia: Arad
|
adaugam uleiul + lapte
[Veronika attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 3/13/2008 Postari: 746 Locatia: Arad
|
apoi adaugam faina amestecata cu sare + praf de copt
[Veronika attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 3/13/2008 Postari: 746 Locatia: Arad
|
rezultatul
[Veronika attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 3/13/2008 Postari: 746 Locatia: Arad
|
impartim aluatul in 3
[Veronika attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 3/13/2008 Postari: 746 Locatia: Arad
|
coacem fiecare foaie pe dosul tavii unse
[Veronika attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 3/13/2008 Postari: 746 Locatia: Arad
|
foile gata coapte:
[Veronika attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 3/13/2008 Postari: 746 Locatia: Arad
|
-mixam bine untul + zahar -se amesteca intr-o craticioara faina + laptele, cu grija sa nu aiba cocoloase - se amesteca continuu sa nu se prinda, dupa ce a inceput sa se ingroase se mai fierbe inca 5 minute -se lasa crema la racit -se freaca untul sau maragrina cu zaharul -peste untul amestecat cu zahar se pune coaja rasa de lamaie + sucul si apoi incorporam faina cu lapte (de mai sus) care trebuie sa fie rece, nici macar caldut ca riscam sa se taie crema
[Veronika attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 3/13/2008 Postari: 746 Locatia: Arad
|
gata omogenizat:
[Veronika attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 3/13/2008 Postari: 746 Locatia: Arad
|
luam prima foaie si o ungem cu crema,apoi a doua foaie si restul de crema si ultima foaie peste. mie mi-au iesit 4 foi si crema mi-a ajuns.
[Veronika attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 3/13/2008 Postari: 746 Locatia: Arad
|
deasupra prajiturii punem o greutate.eu am pus o tava cu un tort si am lasat la frigier pana a doua zi.
[Veronika attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 3/13/2008 Postari: 746 Locatia: Arad
|
gata pudrata cu zahar si taiata:
[Veronika attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 3/13/2008 Postari: 746 Locatia: Arad
|
frumos pe farfurie:
[Veronika attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 3/13/2008 Postari: 746 Locatia: Arad
|
inca una:
[Veronika attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Membru avansat Grupuri: Membri
Inscris: 2/8/2008 Postari: 366 Locatia: Romania
|
foarte buna prajiturica asta o fac si eu si de fiecare data e apreciata> < Bucataresele vesele
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
foarte buna si usor de facut chair uitasem de ea multumesc ca mi-ai adus aminte
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
reteta mea era cu amoniac in loc de praf de copt si se punea stins. tu cum ai pus praful de copt? din ce am citit reiese ca nu l-ai stins.
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 3/13/2008 Postari: 746 Locatia: Arad
|
Praful de copt nu trebuie stins, numai amoniacul. Da, la foile cu miere sau sunt si alte retete de alba... se pune amoniac, reteta asta e numai cu praf de copt. Aici praful de copt se amesteca cu faina.
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
multumesc pentru lamuriri
|
|
Guest |