|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 3/13/2008 Postari: 746 Locatia: Arad
|
-este de post
-20linguri apa calduta -18linguri ulei de floarea -soarelui -1cub drojdie -3linguri zahar,putina sare -faina cat cuprinde -2 kg mere,zahar si scortisoara dupa gust.
Amesteci intr-un castron apa calduta cu uleiul,zaharul si sarea si dizolvi inauntru drojdia.dupa ce a dospit 10-15 min pui faina cat sa obtii un aluat care sa nu se lipeasca de degete(ca la paine,eu nu cantaresc niciodata faina,dar cred ca in jur de 500g).lasi 15 min la dospit.intinzi prima foaie in tava,coci 5 min apoi pui merele calite si amestecate cu zahar si scortisoara,foaia a doua,intepi cu furculita si coci la foc potrivit vreo 40-45min. rece o poti pudra cu zahar+zahar vanilat.
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 3/13/2008 Postari: 746 Locatia: Arad
|
punem intr-un bol uleiul, zaharul, apa calduta si sfaramam drojdia,lasam la dospit 15 minute
[Veronika attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 3/13/2008 Postari: 746 Locatia: Arad
|
pui faina cat sa obtii un aluat care sa nu se lipeasca de degete
[Veronika attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 3/13/2008 Postari: 746 Locatia: Arad
|
aici a dospit 15 minute:
[Veronika attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 3/13/2008 Postari: 746 Locatia: Arad
|
merele:
[Veronika attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 3/13/2008 Postari: 746 Locatia: Arad
|
merele rase, le-am pus la calit cu zahar, apoi am adaugat scortisoara,2 lingurite
[Veronika attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 3/13/2008 Postari: 746 Locatia: Arad
|
Am intins foaia si am pus-o in tava tapetata cu hartie si pe margini unsa cu margarina
[Veronika attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 3/13/2008 Postari: 746 Locatia: Arad
|
am pus in cuptor foaia 5 minute dupa care am pus merele
[Veronika attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 3/13/2008 Postari: 746 Locatia: Arad
|
cealalta foaie am pus-o peste mere
[Veronika attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 3/13/2008 Postari: 746 Locatia: Arad
|
gata coapta dupa 40 minute. Deci pentru reusita: -prajitura o taiem cand este rece. eu am pus la racit tava pe balcon 2 ore si apoi am taiat-o foarte bine. Am pudrat-o cu zahar vanilat si deasupra am picrat glazura din lamaie.
[Veronika attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 3/13/2008 Postari: 746 Locatia: Arad
|
Finalul
[Veronika attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 3/13/2008 Postari: 746 Locatia: Arad
|
inca una
[Veronika attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 3/13/2008 Postari: 746 Locatia: Arad
|
Pentru ca este reteta de post rog adm. sa mute subiectul AICI multumesc
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 3/13/2008 Postari: 746 Locatia: Arad
|
am mutat subiectul la Retete de post
|
|
Guest |