Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 3/13/2008 Postari: 746 Locatia: Arad
|
Avem nevoie de: -200 gr faina 40 gr amidon ( 5 linguri de supa, dar nu cu varf ! ) -1 varf cutit de praf de copt -1 ou -60 gr zahar -125 gr margarina
Aluatul: -intr-un castron punem faina amestecata cu praful de copt si amidonul, oul , zaharul si margarina topita -dupa ce amestecati cu lingura, incepeti sa masati bine aluatul cu degetele, mainile, este usor de amestecat, aluatul este moale si usor de lucrat...asa.. si-l faceti bila si dupa aia il puneti pe o folie de aluminiu, si-l dati la frigider pt. 30 de minute -in timp ce aluatul se intepeneste incet dar sigur la frigider, pregatim ingredientele pt crema Crema: -125 gr margarina -1 pahar zahar -coaja rasa de la o lamaie -2 plicuri zahar vanilat -4 oua -60 gr amidon -1 kg branza de vaci -visine - 400 g -intr-un castron punem margarina topita, impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie... amestecam bine (eu am amestecat cu o lingura normala) -dupa ce amestecam, punem galbenusurile, amidonul si branza de vaci peste compozitia de margarina si amestecam din nou -separat , intr-un castron batem cele 4 albusuri spuma -albusurile batute spuma le rasturnam peste compozitia de branza si le inglobam usor, cu lingura ! daca faceti cu mixerul se flescaie toata branza -scoatem aluatul din frigider, pregatim o forma cu fundul detasabil, o tapetam cu ulei, faina, facem un cerc de aluat corespunzator fundului formei, iar o mica parte de aluat o pastram -punem cercul de aluat in forma si din celalalt rest de aluat facem un carnat lung. Carnatul de aluat il punem pe marginile formei -facem masaj usor cu degetele pana-l aplatizam in felul asta... aluatul trebuie sa urce pe peretii formei -in forma punem toata compozitia de branza, o nivelam cum putem cat mai dreapta. -pune visinele peste branza, si unele din ele impingeti-le cu degetul in jos, in compozitie. -se introduce la cuptorul incins la 175 de grade, pentru 80-90 de minute (nici mai mult , nici mai putin, aprox. o ora jumate) , si daca in mai putin de o ora jumate se maroneste prea mult la suprafata, acoperiti-o cu folie de aluminiu. -cand este coapta, se stinge focul se deschide usa de la cuptor si lasam asa pana se racoreste cuptorul.
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 3/13/2008 Postari: 746 Locatia: Arad
|
poze:
[Veronika attached the following image(s):]
|