Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
Bine ai venit, oaspete Cauta | Teme active | Membri | Intrare

Prajitura LCD Optiuni · View
Veronika
Postat: Wednesday, March 26, 2008 2:41:59 PM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 3/13/2008
Postari: 746
Locatia: Arad
Foaia maro:


-125 g unt sau margarina pt prajituri (eu am pus margarina rama)
-5 linguri zahar
-1 ou
-1 lingura cacao (eu am pus 2)
-12 linguri cu varf cu faina1 lingurita bicarbonat alimentar stins cu otet.

Se amesteca toate acestea si se coc 2 foi pe dosul tavii.Intotdeuna se intampina dificultatati la foile astea.Foaia este foarte frageda. Se intinde cu sucitoarea pana se poate pe hartie cerata apoi se continua cu mainile la intins, cu degetele mai precis.Eu am pus hartie cerata pe dosul tavii. Intai am modelat aluatul pe hartie cat de mare e tava apoi am pus pe tava si am copt. Am lasat foaia pe hartie dupa ce s-a copt si cand am asamblat prajitura am pus-o direct cu hartie pentru ca se rupe usor. Sa nu va enervati ca asa sunt foile astea. Ea nu trebuie sa fie uniforma, adica drepta oricum inauntrul prajiturii nu se vede.

Foaia alba - pandispan
-5 oua
-5 linguri zahar
-5 linguri faina
- 5 linguri apa

Albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga pe rand faina si apoi galbenusurile + apa. Se coace 20 min. Se verifica cu scobitoarea.

Crema:
-1/2 litru lapte
-9 linguri zahar
-3 linguri faina
-1 pachet unt
-2 plicuri esenta Finesse de la dr. oetker de lamaie

Laptele cu faina si zaharul se pun pe foc mic. cand s-a ingrosat se ia de pe foc, se mai lasa putin la racit si se freaca untul bine, apoi se adauga lamaia.Eu am pus margarina rama in crema.Este important cu margarina si crema sa aibe aceeasi temperatura sa nu se taie crema, adica ambele sa fie reci.

Asamblare:
-foaia maro
-1/2 din crema
-foaia de pandispan
-restul de crema
-foaia maro
-un strat subtire de crema sa se inmoaie foaia bine de tot
-se orneaza fie cu bombonele colorate fie cu glazura de ciocolata sau glazura din lamaie alba.
Veronika
Postat: Wednesday, March 26, 2008 2:42:34 PM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 3/13/2008
Postari: 746
Locatia: Arad
poza:


[Veronika attached the following image(s):]
IMG_1007-1.jpg

Utilizatori pe tema
Guest


Sari la forum
NU poti posta noi teme in acest forum.
NU poti raspunde la teme in acest forum.
NU poti sterge postari la acest forum.
Nu poti edita postari la acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota la sondaj in acest forum.

RSS Forumul principal : RSS

FlatEarth Theme Created by Jaben Cargman (Tiny Gecko)
Sustinut de Yet Another Forum.net versiunea 1.9.1.8 (NET v2.0) - 3/29/2008
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Acesta pagina a fost generata in 0.070 secunde.



Copyright ©2002-2009 Pandora Impex SRL.