Nivel: Administrator Grupuri: Administrare
Inscris: 1/13/2008 Postari: 131 Locatia: Bucureşti
|
Crostini sînt aperitive toscane clasice, preparate din pîine prăjită, un firicel de ulei de măsline, puţin usturoi şi alte cîteva "mărunţişuri". Pentru crostini, nu se foloseşte orice fel de pîine, ci doar cea albă, cu coajă moale şi afînată. În brutării, se găsesc o multime de sortimente de pîine albă, preparată după reţete autohtone sau străine. Încercaţi-le şi opriţi-vă la cea potrivită. Neapărat, se foloseşte ulei de măsline, indiferent de marcă sau provenienţă. Gustul poate varia de la moale la aromat sau chiar puternic, în funcţie de preferinţe. Uleiul de măsline trebuie ţinut într-un loc rece, uscat şi întunecos, în niciun caz la frigider, unde se tulbură. Prepararea se face în două etape. Înainte de venirea musafirilor: - se pregăteşte garnitura (legume, brînză, fructe, etc.); - se taie pîinea felii groase de 1,5 - 2 cm, se acoperă cu un şervet şi se pune deoparte. După venirea musafirilor: - se încinge cuptorul la 180 grade C; - se prăjeşte pîinea 3-4 minute în cuptorul încins, pînă ce se rumeneşte frumos; - se taie în două căţelul de usturoi; - se scot feliile de pîine din cuptor şi se freacă cu usturoi pe o singură parte, după care se stropesc cu ulei; - se acoperă cu garnitura.
[samsi attached the following image(s):]
|
Nivel: Administrator Grupuri: Administrare
Inscris: 1/13/2008 Postari: 131 Locatia: Bucureşti
|
Crostini se pot prepara şi cu fructe, ca în imaginea de mai jos.
[samsi attached the following image(s):]
|
Nivel: Administrator Grupuri: Administrare
Inscris: 1/13/2008 Postari: 131 Locatia: Bucureşti
|
|
Nivel: Membru avansat Grupuri: Membri
Inscris: 2/8/2008 Postari: 366 Locatia: Romania
|
interesante aceste Crostini si foarte apetisante merita incercate mai ales ca se fac foarte usor Bucataresele vesele
|