Bine ai venit, oaspete | Cauta | Teme active | Membri | Intrare |
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
informatiile provin de aici http://www.vinul.ro/top_feteasca_regala.htmlDescris in literatura de specialitate, vinul din Feteasca regala este de culoare galben-verzui, care dupa 1-2 ani de maturare atinge nuanta paiului de grau. Este apreciat pentru lejeritate si armonie. Prospetimea si fructuozitatea specifica fac din Feteasca regala vinul cel mai des intalnit din Romania. Cand contine zaharuri, fiind demisec sau demidule, captiveaza si mai mult pe cel care are ocazia sa-l deguste. Are un echilibru foarte bun intre componente, cu un parfum mai putin pronuntat, dar cu o aroma care il diferentiaza.
Taria sa alcoolica depaseste frecvent 10% vol, iar valorile aciditatii (7-7,5 g/l acid tartric) se situeaza la un nivel ce confera vinului un bun echilibru si un gust bine conturat. Moderat alcoolic, dar suficient de corpolent, vinul prezinta o nuanta de prospetime care determina o amintire placuta in memoria consumatorului. Feteasca regala este recomandat a se consuma alaturi de peste, fructe de mare si carne alba.
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Inscris: 3/13/2008 Postari: 746 Locatia: Arad
|
Incearca atunci cand pui poze sa le faci mai mici
|
|
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
o sa incerc
|
|
Nivel: Membru avansat Grupuri: Membri
Inscris: 2/8/2008 Postari: 366 Locatia: Romania
|
felicitari Nico pentru aceste informatii eu zic ca poza e ok nu e mare deloc Bucataresele vesele
|
|
Inscris: 2/9/2008 Postari: 665
|
Bravo Nico o serie de informatii pretioase . Eu nu am incercat niciodata acest vin.Preferata mea este Lacrima lui Ovidiu . Poate gasesti si despre acesta cateva cuvinte Poza este ok , daca o puneai mai mica nu se vedea mai nimic. Multumim ptr informatii asteptam si altele Bucataresele Vesele
|
|
Guest |