|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/9/2008 Postari: 665
|
Necesare: 6 oua din care vom face un piscot(la piscot din 6 oua mai avem nevoie de 6 linguri zahar, 6 ling. faina,1 praf de copt /dar se poate lua un blat gata facut) gem de capsuni 1 kg branza dulce 200 gr zahar praf 1 lamaie 2 plic zahar vanilat 1 plic gelatina 1 plic intaritor frisca 400 ml frisca Deasupra : 1 plic budinca capsuni 750 ml suc Fanta (sa fie de culoare rosie) capsuni,ananas, mandarine din compot Preparare : Pregatim piscotul in felul urmator: Batem spuma 6 albusuri, cele 6 galbenusuri le frecam spuma cu 6 linguri zahar. Adaugam galbenusurile frecate ,treptat la albusul batut spuma , adaugam si cele 6 linguri de faina si praful de copt amestecand cu grija si il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si il dam la cuptor. Dupa ce a copt il scoatem si il lasam la racit(eu in compozitia blatului am adaugat cateva picaturi de colorant rosu ). Deasupra blatului vine preparata urmatoarea compozitie din branza : Branza se freaca bine cu 200 gr zahar praf , coaja razuita de la lamaie, 2 plicuri zahar vanilat.Gelatina se pune la inmuiat in 100 ml apa rece apoi pe baie de aburi se incalzeste pana se dizolva si se adauga la branza.400 ml frisca se bate spuma ,se adauga la el un praf intaritor de frisca si apoi se adauga la compozitia de branza ,amestecandu-se treptat. Blatul se unge cu un strat de gem de capsuni ,deasupra punem compozitia de branza pregatita ca mai sus iar deasupra asezam fructele stoarse din compot(putem pune orice fructe dorim ). Peste fructe se pune gelatina preparata in felul urmator : Am dizolvat 1 plic praf de budinca de capsuni in 750 ml suc Fanta (poate sa fie si alt fel de suc , important este sa fie rosu)si l-am pus la fiert pana s-a ingrosat. Asa cald l-am turnat deasupra fructelor si apoi am dat totul la rece .( aceasta gelatina se poate inlocui cu 2 plicuri de gelatina colorata dizolvata in 500 ml suc de fructe). Se poate servi cu frisca .
[Leila attached the following image(s):]
Bucataresele Vesele
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/9/2008 Postari: 665
|
pregatim blatul de piscot , daca nu avem chef de copt..., mergem si cumparam unul La fel de bine face fata si cel cumparat Ca sa fie mai interesanta prajitura putem adauga un strop de colorant rosu in blat
[Leila attached the following image(s):]
Bucataresele Vesele
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/9/2008 Postari: 665
|
Dupa ce am copt sau cumparat blatul il ungem deasupra cu gem de capsuni
[Leila attached the following image(s):]
Bucataresele Vesele
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/9/2008 Postari: 665
|
acu am ajuns sa pregatim umplutura de branza ce vine deasupra piscotului in felul urmator : Branza se freaca bine cu 200 gr zahar praf , coaja razuita de la lamaie, 2 plicuri zahar vanilat.
[Leila attached the following image(s):]
Bucataresele Vesele
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/9/2008 Postari: 665
|
trebuie sa punem la compozitia de branza si un plic de gelatina Gelatina se pune la inmuiat in 100 ml apa rece apoi pe baie de aburi se incalzeste pana se dizolva si se adauga la branza.
[Leila attached the following image(s):]
Bucataresele Vesele
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/9/2008 Postari: 665
|
dupa ce adaugam branza trecem la ultimul ingredient , si anume .... FRISCA 400 ml frisca se bate spuma ,se adauga la el un praf intaritor de frisca si apoi se adauga la compozitia de branza ,amestecandu-se treptat.
[Leila attached the following image(s):]
Bucataresele Vesele
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/9/2008 Postari: 665
|
asa ..., acum avem si blatul , avem si branza preparata ,hai sa o punem deasupra blatului uns cu dulceata si sa vedem ce mai avem de facut
[Leila attached the following image(s):]
Bucataresele Vesele
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/9/2008 Postari: 665
|
pai daca prajitura se numeste Paradisul fructelor, trebuie sa existe pe undeva si niscavai fructe Da uite sunt aici am folosit mandarine , capsuni si ananas din compot. Le-am pus la scurs si apoi le-am asezat deasupra stratului crema de branza
[Leila attached the following image(s):]
Bucataresele Vesele
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/9/2008 Postari: 665
|
cum am zis le asezam deasupra cremei de branza acum
[Leila attached the following image(s):]
Bucataresele Vesele
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/9/2008 Postari: 665
|
Daca nu ne este lene coboram la magazin si cumparam gel ptr torturi il preparam dupa cum scrie pe plic si il turnam peste fructe si dam totul la rece . Daca sunteti in aceiasi dispozitie ca si mine la acel moment cand am facut praji improvizati dupa cum va spun puneti intr-un vas 1 plic budinca de capsuni si adaugati la el cateva linguri zahar , 2-3 la numar si apoi turnati treptat peste ,750 ml suc de culoare rosie (ca sa obtinem gelatina rosie , dar puteti combina si alte tipuri de budinci cu alte culori de sucuri )
[Leila attached the following image(s):]
Bucataresele Vesele
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/9/2008 Postari: 665
|
dupa ce a-ti amestecat bine , puneti la foc si fierbeti pana se ingroase totul , apoi turnati asa cald peste fructe compozitia obtinuta si dati la rece sa se inchege.
[Leila attached the following image(s):]
Bucataresele Vesele
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/9/2008 Postari: 665
|
dupa ce l-am tinut cateva ceasuri la rece si am salivat destul in fata ei purcedem la sectionat
[Leila attached the following image(s):]
Bucataresele Vesele
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/9/2008 Postari: 665
|
/ si am ajuns si la mult ravnita felie de prajitura . Pofta Buna !!!!!!
[Leila attached the following image(s):]
Bucataresele Vesele
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/9/2008 Postari: 665
|
multumesc Nico si e usor de preparat Bucataresele Vesele
|
|
Nivel: Membru avansat Grupuri: Membri
Inscris: 2/8/2008 Postari: 366 Locatia: Romania
|
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/9/2008 Postari: 665
|
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
eu cred ca cel mai usor e de mancat.nici nu-ti dai seama cand se termina
|
|
Guest |