|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
de aici provin informatiile http://gastronomie.ele.ro/Lacrima_lui_Ovidiu_--r365.html
*Lacrima lui Ovidiu este un vin special licoros, de tip oxidativ, cu o personalitate aparte, realizat din cele mai valoroase soiuri din podgoria Murfatlar. Se remarca printr-un buchet de invechire complex si inconfundabil, prin catifelare si onctuozitate.
*Este produs dupa o reteta traditionala inspirata din tehnologia celebrelor vinuri de Porto, Malaga, Madeira sau Xeres.Profunzimea culorii si aroma bogata din Lacrima lui Ovidiu provin de la vinul pastrat ani buni in butoaie mici de stejar. La aceasta se adauga savoarea proaspata a fructelor, dulceata si aciditatea echilibrata a noilor vinuri cu care e cupajat. Lacrima lui Ovidiu este de un galben auriu profund si reuneste cele mai vechi vinuri din cramele Murfatlar, maturate in butoiase de stejar de 300, 400 respectiv 500 de litri. Vinul licoros se serveste frapat, la 4-6 grade Celsius, in pahare mici de 100 ml, cu deschidere ingusta, ca aperitiv sau dupa masa in compania desertului preferat sau a unor branzeturi fine.
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/9/2008 Postari: 665
|
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
nu stiu, dar daca aflu o sa va spun.
|
|
Nivel: Membru avansat Grupuri: Membri
Inscris: 2/8/2008 Postari: 366 Locatia: Romania
|
hmmm...eu nu am baut asa ceva dar cred ca e bun dupa ce descriere a facut Nico Bucataresele vesele
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Din asta nu trebuie baut cand stai jos. La un Revelion eu si cumnata-mea stateam pe sofa si da-i si da-i pana s-au golit vreo 2 sticle jumate. cand ne-am ridicat de pe canapea mamoooo ca nu mai stiam in ce directie sa o luam Pfuuu ce te "minte" de poti bea pahar dupa pahar si cica nu ai nimic...pana te ridici in picioare si vrei sa spui ceva coerent
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Leila trebuie sa ne impartaseasca din experienta ei referitor la acest vin
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
e vinul ei preferat
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
asa e, stai jos si bei mai departe
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/9/2008 Postari: 665
|
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
deci trebuie sa stai jos
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
|
|
Nivel: Membru avansat Grupuri: Membri
Inscris: 2/8/2008 Postari: 366 Locatia: Romania
|
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Cand scoti rezerva la inaintare?
|
|
Nivel: Membru junior Grupuri: Membri
Inscris: 10/20/2010 Postari: 1 Locatia: China
|
Pfuuu ce te "minte" de poti bea pahar dupa pahar si cica nu ai nimic...pana te ridici in picioare si vrei sa spui ceva coerent rolling on the floor
Oh I love all of these! Especially because they are so simple and beautiful yet have a cool edge. burberry
|
|
Guest |