Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 3/13/2008 Postari: 746 Locatia: Arad
|
Prajitura "ochi de leopard"
Trebuie sa puneti la scurs 500 g visine.
Se pune 10 g drojdie proaspata la dospit in lapte caldut si 1 lingurita de zahar la loc cald. Se lasa 5-10 minute timp in care pregatim aluatul. 450 g faina, 5 galbenusuri,150 margarina moale, topit aun pic la micro,1 pahar de lapte caldut. Toate acestea se amesteca pana la obtinerea unui aluat elastic si care nu se mai lipeste de degete. Se pune la crescut 30 minute, 175 grade, la loc cald. In acet timp preparam umplutura: batem albusurile spuma tare cu 5 linguri de zahar, dupa care adaugam 150 g nuca macinata. Din aluatul crescut se fac 3 bile care se intind pe rand si pe marginea aluatului se pun visinele una cate una aliniate si se ruleaza spre centrul foii(marginile) lasand un spatiu de 5 cm intre ele. Acest spatiu se umple cu albusul batut cu zahar si nuca. Se pun toate 3 bucati in tava in care punem inainte hartie de copt....introducem la cuptor 30 minute in cuptorul preincalzit.
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 3/13/2008 Postari: 746 Locatia: Arad
|
poza:
[Veronika attached the following image(s):]
|