Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
Bine ai venit, oaspete Cauta | Teme active | Membri | Intrare

Lapte de pasare Optiuni · View
nicomaritza
Postat: Tuesday, April 01, 2008 5:47:30 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Ingrediente:
* 4 oua
* 1 litru lapte dulce
* 2 linguri zahar pudra
* 3-4 linguri zahar tos(depinde cat de dulce vreti sa iasa)
* esenta de vanilie
* coaja de lamaie-optional
* un praf de sare
nicomaritza
Postat: Tuesday, April 01, 2008 5:50:44 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Separam albusurile de galbenusuri, punem peste albusuri foarte putina sare si le batem pana se intaresc.Adaugam apoi pe rand cele doua linguri de zahar pudra si batem albusurile pana cand devin foarte tari(daca intoarcem vasul in care sunt cu fundul in sus sa nu cada albusurile).


[nicomaritza attached the following image(s):]
P04-01-08_15.00.jpg

nicomaritza
Postat: Tuesday, April 01, 2008 5:58:46 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Punem laptele pe foc, focul trebuie sa fie mic pentru ca laptele sa nu fiarba, ci numai trebuie sa stea cald, si adaugam o lingura de zahar.
Daca laptele fierbe atunci se oparesc albusurile si nu mai iese nimic bun.
Cand laptele s-a incalzit, punem in oala cu lapte ,cu ajutorul unei lingurite(pe care o introducem in apa rece inainte de a lua din albus fiecare bulgare), bulgari din albusul batut spuma.Bulagrii stau cate doua minute pe fiecare parte.
Nu trebuie sa puneti prea multi pentru ca se lipesc intre ei si va fi greu sa-i intoarceti,iar daca acopera suprafata laptelui in intregime acesta o sa fiarba si se strica totul.


[nicomaritza attached the following image(s):]
P04-01-08_15.02.jpg

nicomaritza
Postat: Tuesday, April 01, 2008 6:02:24 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Apoi scoatem bulgarii cu ajutorul unei spumiere si ii punem la scurs intr-o strecuratoare, pana cand terminam cu tot albusul. Ca albusul batut spuma sa ramana tare, introduceti vasul la frigider pana faceti toti bulgarii.


[nicomaritza attached the following image(s):]
P04-01-08_15.12.jpg

nicomaritza
Postat: Tuesday, April 01, 2008 6:09:36 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Galbenusurile le frecam cu restul de zahar pana se obtine o spuma.
Dupa ca am terminat de facut bulgarii, din laptele fierbinte luam cu polonicul si adaugam peste galbenusuri amestecand continuu, pana se termina laptele.


[nicomaritza attached the following image(s):]
P04-01-08_15.31.jpg

nicomaritza
Postat: Tuesday, April 01, 2008 6:11:38 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Compozitia obtinuta o fierbem la baie de abur pana capata consistenta(este ca o smantana moale) si amestecam aproape continuu in ea. Cand este gata, adaugam esenta de vanilie, mai lasam cateva secunde si apoi luam de pe baia de abur.O punem intr-un vas destul de incapator.


[nicomaritza attached the following image(s):]
P04-01-08_15.47.jpg

nicomaritza
Postat: Tuesday, April 01, 2008 6:13:05 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Adaugam apoi bulgarii de albus si dam la rece.Nu consumati cald ca s-ar putea sa va fie rau.


[nicomaritza attached the following image(s):]
P04-01-08_15.51.jpg

nicomaritza
Postat: Tuesday, April 01, 2008 6:13:57 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Si pentru contrast eu am pus putin caramel.


[nicomaritza attached the following image(s):]
P04-01-08_15.52.jpg

Veronika
Postat: Tuesday, April 01, 2008 6:46:33 PM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 3/13/2008
Postari: 746
Locatia: Arad
Ce pofta imi e!
Frumos!


[Veronika attached the following image(s):]
th_AddEmoticons0086.gif

Utilizatori pe tema
Guest


Sari la forum
NU poti posta noi teme in acest forum.
NU poti raspunde la teme in acest forum.
NU poti sterge postari la acest forum.
Nu poti edita postari la acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota la sondaj in acest forum.

RSS Forumul principal : RSS

FlatEarth Theme Created by Jaben Cargman (Tiny Gecko)
Sustinut de Yet Another Forum.net versiunea 1.9.1.8 (NET v2.0) - 3/29/2008
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Acesta pagina a fost generata in 0.091 secunde.



Copyright ©2002-2009 Pandora Impex SRL.