Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
Bine ai venit, oaspete Cauta | Teme active | Membri | Intrare

Tort de Crema de Zahar Ars Optiuni · View
Leila
Postat: Monday, April 28, 2008 10:38:57 AM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/9/2008
Postari: 665
Ingrediente folosite ptr blat :
4 oua
4 linguri zahar
4 linguri faina
1/4 pachet praf de copt

Ingrediente petru crema :
8 oua intregi
1 l lapte
3 plic zahar vanilat
8 linguri zahar

Mai avem nevoie de 6 linguri zahar pentru zaharul ars cu care tapetam o cratita.

Cum procedam:
Cele 6 linguri de zahar il caramelizam in oala in care urmeaza sa punem compozitia si il intindem pe peretii acestuia. Eu dupa ce am intins zaharul racesc pe exterior oala cu apa rece sa nu pierd o gramada de timp . Dupa aceasta faza ma apuc sa pregatesc cele necesare cremei de zahar ars in felul urmator , si anume ,spargem intr-un vas cele 8 oua , punem 8 linguri de zahar si 3 plicuri de zahar vanilat si cu mixerul mixam bine. Adaugam peste si 1 l de lapte si mai amestaecam un pic pana se omogenizeaza bine. Se rastoarna aceasta compozitie in oala in care este intins zaharul caramelizat , si ne apucam de preparatul blatului de piscot .
PISCOTUL : Separam cele 4 oua .La cele 4 galbenusuri punem 4 linguri de zahar si il frecam spuma. Cele 4 albusuri se bat spuma tare si la ele se adauga galbenusurile frecate .Se amesteca usor si se adauga apoi cele 4 linguri de faina treptat si 1/4 de praf de copt.
Compozitia de piscot se pune deasupra compozitiei de crema de zahar ars si se da la cuptorul preincalzit initial la foc mai mare cca 5 minute apoi se da la foc mic pana cand crema se desprinde de marginea oalei cand o inclinam.
Dupa ce e gata copt se scoate din cuptor si se lasa la racit ,apoi se rastoarna pe o farfurie si se poate orna cu glazura de ciocolata sau cu frisca.
Se serveste rece !!!


[Leila attached the following image(s):]
Picture 083.jpg



Bucataresele Vesele
Leila
Postat: Monday, April 28, 2008 10:40:18 AM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/9/2008
Postari: 665
Cele 6 linguri de zahar il caramelizam in oala in care urmeaza sa punem compozitia si il intindem pe peretii acestuia. Eu dupa ce am intins zaharul racesc pe exterior oala cu apa rece sa nu pierd o gramada de timp .


[Leila attached the following image(s):]
Picture 084.jpg



Bucataresele Vesele
Leila
Postat: Monday, April 28, 2008 10:41:34 AM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/9/2008
Postari: 665
Dupa aceasta faza ma apuc sa pregatesc cele necesare cremei de zahar ars in felul urmator , si anume ,spargem intr-un vas cele 8 oua , punem 8 linguri de zahar si 3 plicuri de zahar vanilat si cu mixerul mixam bine.



[Leila attached the following image(s):]
Picture 085.jpg



Bucataresele Vesele
Leila
Postat: Monday, April 28, 2008 10:42:38 AM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/9/2008
Postari: 665
Adaugam peste si 1 l de lapte si mai amestaecam un pic pana se omogenizeaza bine. Se rastoarna aceasta compozitie in oala in care este intins zaharul caramelizat


[Leila attached the following image(s):]
Picture 086.jpg



Bucataresele Vesele
Leila
Postat: Monday, April 28, 2008 10:43:34 AM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/9/2008
Postari: 665
ne apucam de preparatul blatului de piscot .
PISCOTUL : Separam cele 4 oua .La cele 4 galbenusuri punem 4 linguri de zahar si il frecam spuma. Cele 4 albusuri se bat spuma tare si la ele se adauga galbenusurile frecate .Se amesteca usor si se adauga apoi cele 4 linguri de faina treptat si 1/4 de praf de copt.Compozitia de piscot se pune deasupra compozitiei de crema de zahar ars si se da la cuptorul preincalzit initial la foc mai mare cca 5 minute apoi se da la foc mic pana cand crema se desprinde de marginea oalei cand o inclinam.


[Leila attached the following image(s):]
Picture 087.jpg



Bucataresele Vesele
Leila
Postat: Monday, April 28, 2008 10:45:21 AM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/9/2008
Postari: 665
Dupa ce e gata copt se scoate din cuptor si se lasa la racit ,apoi se rastoarna pe o farfurie si se poate orna cu glazura de ciocolata sau cu frisca.
Se serveste rece !!!



[Leila attached the following image(s):]
Picture 091.jpg



Bucataresele Vesele
Leila
Postat: Monday, April 28, 2008 10:46:16 AM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/9/2008
Postari: 665
preparam o glazura sau ornam cu frisca


[Leila attached the following image(s):]
Picture 092.jpg



Bucataresele Vesele
Leila
Postat: Monday, April 28, 2008 10:48:18 AM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/9/2008
Postari: 665
sectiune batting eyelashes


[Leila attached the following image(s):]
Picture 095.jpg



Bucataresele Vesele
Leila
Postat: Monday, April 28, 2008 10:49:02 AM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/9/2008
Postari: 665
si o felie batting eyelashes


[Leila attached the following image(s):]
Picture 054.jpg



Bucataresele Vesele
nicomaritza
Postat: Monday, April 28, 2008 12:26:26 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Foarte buna felie. Ne pui la ingrasat?I don't know
Utilizatori pe tema
Guest


Sari la forum
NU poti posta noi teme in acest forum.
NU poti raspunde la teme in acest forum.
NU poti sterge postari la acest forum.
Nu poti edita postari la acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota la sondaj in acest forum.

RSS Forumul principal : RSS

FlatEarth Theme Created by Jaben Cargman (Tiny Gecko)
Sustinut de Yet Another Forum.net versiunea 1.9.1.8 (NET v2.0) - 3/29/2008
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Acesta pagina a fost generata in 0.124 secunde.



Copyright ©2002-2009 Pandora Impex SRL.