Bine ai venit, oaspete | Cauta | Teme active | Membri | Intrare |
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/9/2008 Postari: 665
|
Ingrediente : orez amestec de legume(la alegere ) 100 gr rama (daca gatim ptr 4 persoane ) sare, piper patrunjel verde tocat Preparare : Pentru fiecare persoana punem cate o mana de orez . Daca gatim garnitura de rizibizi pentru 4 persoane , vom pune 4 maini de orez.Punem orezul intr-un vas si cu acelasi vas in care am masurat cat orez avem ,vom pune de 2 ori cantitate de apa peste orez cand vom pune la fiert .Punem la topit 100 gr rama si adaugam orezul spalat .Se prajeste un pic orezul pana capata o culoare albuie mata , apoi adaugam legumele si le mai calim un pic. Turnam peste cantitatea de apa pe care am masurat-o , condimentam cu sare , piper si patrunjel verde tocat ,lasam la fiert la foc mic acoperit.Cand e fiert pe jumate orezul ,oprim focul ,lasam acoperit vasul cu capacul si nu il deschidem timp de 15 minute. Orezul continua sa fiarba si dupa ce focul e stins. Se poate servi ca si garnitura langa orice preparat din carne . Poate sa constituie si un fel de mancare de post.
[Leila attached the following image(s):]
Bucataresele Vesele
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/9/2008 Postari: 665
|
Punem la topit 100 gr rama si adaugam orezul spalat .Se prajeste un pic orezul pana capata o culoare albuie mata
[Leila attached the following image(s):]
Bucataresele Vesele
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/9/2008 Postari: 665
|
adaugam legumele si le mai calim un pic.
[Leila attached the following image(s):]
Bucataresele Vesele
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/9/2008 Postari: 665
|
Turnam peste cantitatea de apa pe care am masurat-o , condimentam cu sare , piper si patrunjel verde tocat ,lasam la fiert la foc mic acoperit.
[Leila attached the following image(s):]
Bucataresele Vesele
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/9/2008 Postari: 665
|
Cand e fiert pe jumate orezul ,oprim focul ,lasam acoperit vasul cu capacul si nu il deschidem timp de 15 minute. Orezul continua sa fiarba si dupa ce focul e stins.
[Leila attached the following image(s):]
Bucataresele Vesele
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/9/2008 Postari: 665
|
Se poate servi ca si garnitura langa orice preparat din carne . Poate sa constituie si un fel de mancare de post.
[Leila attached the following image(s):]
Bucataresele Vesele
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/9/2008 Postari: 665
|
o imagine mai apropiata
[Leila attached the following image(s):]
Bucataresele Vesele
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Tare harnicuta mai esti Leila. Cate ai gatit!
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Mie imi place numele roezului"rizibizi" mi se pare tare haios. sa nu se inteleaga gresit: imi place si orezul.
|
|
Guest |