Ingrediente aluat:
200 gr faina
80 ml apa
10 gr drojdie
1/2 lingurita sare
1 lingurita zahar
25 ml ulei
Deasupra punem , sunca taiata marunt , porumb, cascaval ras, pasta de ardei iute, ketchup ,etc,... .
Preparare :
Dizolvam drojdia in apa calduta si adaugam la el 1/2 lingurita sare si 1 lingurita zahar.Turnam la faina apa in care am dizolvat drojdia , framantam bine si adaugam 25 ml ulei continuand sa lucram aluatul pana se absoarbe tot uleiul.Se pune aluatul intr-o punga de plastic si se da la rece pana cand ne apucam sa coacem pizza. Se rup din aluat bucati , si se intind cat mai subtire .Se unge o folie de aluminiu cu un pic de ulei de masline se aseaza peste aluatul intins si se stropeste cu un pic de ulei si aluatul. Se pune deasupra sunca taiata, boabe de porumb, cascaval ras ,ketchup si se da la cuptorul preincalzit. Astfel coapta , aluatul de la pizza ramane la fel de subtire cum am intins-o .Este delicioasa.Din cantitatea descrisa mai sus va ies aproximativ 4 buc pizza mai mari .
deasupra fiecarei pizza puteti pune ce combinatii doriti .
Pofta Buna !
[Leila attached the following image(s):]
Bucataresele Vesele