|
Nivel: Membru avansat Grupuri: Membri
Inscris: 2/8/2008 Postari: 366 Locatia: Romania
|
Ingrediente Aluatfaina 1kg zahar 200gr galbenusuri 6 buc razatura de lamaie, esenta de rom,vanilie o lingurita de sare lapte 400ml o nuca de unt o lg plina de smantana o nuca mai mare de drojdie ulei 100 ml Crema6 albusuri 25 gr cacao 50 gr nuca de cocos 150 gr zahar esenta rom si vanilie nuci si alune prajite stafide rahat un galbenus pentru uns deasupra Se face o maia din 200gr de faina drojdia inmuiata cu 2 lg de zahar si lapte cald se amesteca pana devine un aluat cu o consistenta moale ,moale.Se lasa sa creasca bine ,apoi se adauga restul de faina ,sarea ,galbenusurile batute bine cu zaharul,esentele ,smantana si untul ,iar la sfarsit laptele cald si se framanta pana devine un aluat cu o consistenta elastica.Se adauga si uleiul si se mai framanta pana ce apar ,,besicute" pe aluat.Se lasa la crescut intr-un loc cald ferit de curent. Intre timp preparam crema:batem bine albusurile cu zahar adaugam cacao,nuca de cocos esentele ,stafidele si nucile cu alunele prajite si farmate cu sucitorul. Dupa ce aluatul a crescut il impartim in doua,intindem bucata de aluat pe masa cu mana ,punem crema formata deasupra adaugam si bucatelele de rahat rulam si il punem la crescut ptr.30min in tava tapetata cu hartie de copt.Dupa ce a crescut il ungem cu galbenus de ou si il tinem la cuptor 45min la foc potrivit(timpul de coacere e in functie de cuptorul fiecaruia)
[Lory attached the following image(s):]
Bucataresele vesele
|
|
Nivel: Membru avansat Grupuri: Membri
Inscris: 2/8/2008 Postari: 366 Locatia: Romania
|
maiaua gata dospita
[Lory attached the following image(s):]
Bucataresele vesele
|
|
Nivel: Membru avansat Grupuri: Membri
Inscris: 2/8/2008 Postari: 366 Locatia: Romania
|
aluatul gata crescut
[Lory attached the following image(s):]
Bucataresele vesele
|
|
Nivel: Membru avansat Grupuri: Membri
Inscris: 2/8/2008 Postari: 366 Locatia: Romania
|
pregatirea cozonacilor
[Lory attached the following image(s):]
Bucataresele vesele
|
|
Nivel: Membru avansat Grupuri: Membri
Inscris: 2/8/2008 Postari: 366 Locatia: Romania
|
[Lory attached the following image(s):]
Bucataresele vesele
|
|
Nivel: Membru avansat Grupuri: Membri
Inscris: 2/8/2008 Postari: 366 Locatia: Romania
|
gata de pus in tava
[Lory attached the following image(s):]
Bucataresele vesele
|
|
Nivel: Membru avansat Grupuri: Membri
Inscris: 2/8/2008 Postari: 366 Locatia: Romania
|
gata copt /
[Lory attached the following image(s):]
Bucataresele vesele
|
|
Nivel: Membru avansat Grupuri: Membri
Inscris: 2/8/2008 Postari: 366 Locatia: Romania
|
sectiune
[Lory attached the following image(s):]
Bucataresele vesele
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
pun si eu o poza cu cozonacii mei de Paste
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
sau mai bine zis ce a mai ramas din ei
|
|
Nivel: Membru avansat Grupuri: Membri
Inscris: 2/8/2008 Postari: 366 Locatia: Romania
|
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
idem si la fel
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Lory e motiv de bucurie, nu trebuie sa plangi
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
inseamna ca au fost excelenti
|
|
Guest |