Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
Bine ai venit, oaspete Cauta | Teme active | Membri | Intrare

Cutitele de bucatarie Optiuni · View
Bettyna
Postat: Tuesday, April 29, 2008 11:37:52 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
Curatarea, taierea si cojirea ingredientelor pentru mancare iti pot rapi destul de mult din timpul pentru gatit. Nu insa cand ai la indemana cutitele care iti trebuie.

O gospodina care se respecta are in sertare cel putin trei tipuri de cutite: unul mare - pentru tocat, unul mic - pentru decojit si un altul cu lama zimtata - pentru alte activitati gastronomice.

Cutit cu lama foarte lata
Foloseste-l pentru a felia carnea cruda si legumele, ca sa desprinzi carnea fiarta de pe oase, sa toci varza, verdeturi, ceapa etc. Desi la inceput lama lui foarte lata nu te prea imbie sa-l folosesti, afla ca tocmai aceasta il face mai sigur, mai stabil pentru operatiile de mai sus. De altfel, chiar este considerat un cutit profesional.
CAND IL CUMPERI...
Lama trebuie sa fie solida, nu flexibila, ca sa nu alunece, si lata, de opt-zece centimetri. Cu acest cutit vei transa cel mai bine carnea si vei putea desprinde usor oasele unul de altul, la incheieturi.

Cutit mic
Foloseste un cutit mai mic, cu varful ascutit, pentru operatii precise - de exemplu, pentru scoaterea venelor si a pielitelor din carne, a zgarciurilor, la taiatul prajiturilor sau al foitajelor scoase din cuptor. Unele persoane prefera un astfel de cutit pentru curatatul cartofilor, dar, fiind foarte ascutit, nu este prea economic, fiindca ?musca? prea mult din pulpa cartofului.
CAND IL CUMPERI...
Asigura-te ca lama este solida, nu flexibila - ultima fiind buna numai pentru a taia fileuri de peste si a scoate pielitele acestuia. Nu-l folosi la tocat verdeturi.

Cutit cu lama zimtata
Este ideal pentru feliat painea si rosiile. Nu apasa cu forta, ci aplica mai degraba o miscare semicirculara, ca la... fierastrau. Poti folosi fara grija acest tip de cutit si atunci cand ai de taiat legume cu coaja foarte neteda si lucioasa (rosii etc.).
CAND IL CUMPERI...
Cel mai bine ar fi sa alegi unul cu dintii mai mari si mai departati.
Un astfel de cutit este cel mai indicat pentru a taia felii egale (de paine, branza etc.). Il poti folosi si la feliatul fructelor, desi lama foarte lunga este incomoda; in acest caz, ideal ar fi un cutit identic, dar mai mic.

IMPORTANT!
Pentru tocat si taiat foloseste intotdeauna un tocator, nu suprafete improvizate, fiindca astfel vei grabi tocirea lamei.

Daca vrei ca lama cutitului sa ramana ascutita cat mai mult timp, nu razui cu ea ingredientele de pe tocator direct in vasul in care prepari mancarea.

Daca ai masina automata de spalat vase, nu o folosi si pentru cutite - risti ca manerele sa se dezlipeasca, iar metalul sa rugineasca mai repede.

Din cauza intrebuintarii lor zilnice, cutitele de bucatarie se tocesc, deci trebuie ascutite frecvent.
Foarte la-ndemana iti este sa le ascuti tu, folosind o pila speciala. Sprijina varful acesteia pe masa si misca incet intreaga suprafata a lamei in jos, pe fata pilei, intr-un unghi de 40°. Procedeaza la fel si cu cealalta parte a lamei. De fapt, aceasta metoda este si cea mai indicata.
Pe de alta parte, daca nu esti prea convinsa ca vei reusi, mai bine cumpara un dispozitiv special de ascutit cutite de bucatarie.
Cand lama lor s-a tocit foarte mult, e nevoie sa le duci la tocilar. Totusi nu apela prea des la aceasta varianta, fiindca lama - chiar de calitate fiind - se uzeaza si va trebui sa cumperi cutite noi.

Cand toci, varful cutitului trebuie sa fie indreptat intotdeauna spre tocator.
Varfurile degetelor de la mana care tine carnea, legumele etc. sa fie tinute sub articulatiile degetelor; tot pe articulatii (care rezista mai bine la o eventuala taietura) se sprijina si lama cutitului.

Un ultim sfat, dar nu cel de pe urma: cand lucrezi cu aceste obiecte (foarte) ascutite, fii atenta numai la ceea ce ai de facut, nu la altceva!
Veronika
Postat: Wednesday, April 30, 2008 8:22:39 AM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 3/13/2008
Postari: 746
Locatia: Arad
Frumoase explicatiirose
nicomaritza
Postat: Wednesday, April 30, 2008 10:19:51 AM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Uite are cineva grija sa nu ne prindem urechile rpin bucatarie.rose
Leila
Postat: Wednesday, April 30, 2008 12:48:44 PM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/9/2008
Postari: 665
Si un sfat foarte important tongue sa aveti la indemana si cate un plasture rolling on the floor rolling on the floor rolling on the floor

Super explicatiile Bettyna rose rose rose

Bucataresele Vesele
nicomaritza
Postat: Wednesday, April 30, 2008 12:50:33 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Numai unu'rolling on the floor rolling on the floor rolling on the floor mai multe
nicomaritza
Postat: Wednesday, April 30, 2008 12:51:14 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
cutitul taie cel mai bine degetele de la manarolling on the floor
Leila
Postat: Wednesday, April 30, 2008 12:51:21 PM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/9/2008
Postari: 665
macar unul rolling on the floor rolling on the floor rolling on the floor rolling on the floor

Bucataresele Vesele
nicomaritza
Postat: Wednesday, April 30, 2008 12:51:51 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
abia iti gadili degetul cu cutitul si gata taietura.
nicomaritza
Postat: Wednesday, April 30, 2008 12:52:30 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
macar un deget sau un plasturesurprise Leila
Leila
Postat: Wednesday, April 30, 2008 1:04:02 PM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/9/2008
Postari: 665
no bine frustrated

pe langa plasture daca tot sectionezi si cate un deget sa aveti pe aproape si cicagraf rolling on the floor rolling on the floor


Bucataresele Vesele
nicomaritza
Postat: Wednesday, April 30, 2008 1:08:28 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
lasa-ne cu cica...ala al tau ca nici nu stiu cum aratalaughing
nicomaritza
Postat: Wednesday, April 30, 2008 1:09:27 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
eu ma multumesc cu un amarat de plasture hee hee
Leila
Postat: Wednesday, April 30, 2008 1:16:57 PM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/9/2008
Postari: 665
nicomaritza wrote:
eu ma multumesc cu un amarat de plasture hee hee


las ca il trag in chip (cicagraful)sa il cunosti rolling on the floor rolling on the floor rolling on the floor

Din cate pozitii vrei sa il vezi ? rolling on the floor rolling on the floor rolling on the floor rolling on the floor


Bucataresele Vesele
nicomaritza
Postat: Wednesday, April 30, 2008 1:20:26 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
acu' ce sa zic....I don't know
nicomaritza
Postat: Wednesday, April 30, 2008 1:20:57 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
vezi si tu ce pozitii poti sa obtiirolling on the floor rolling on the floor rolling on the floor
Leila
Postat: Wednesday, April 30, 2008 1:24:05 PM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/9/2008
Postari: 665
incerc sa nu fie pozitia misionarului rolling on the floor rolling on the floor rolling on the floor rolling on the floor

Bucataresele Vesele
nicomaritza
Postat: Wednesday, April 30, 2008 7:40:23 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
vezi sa nu incerci prea multrolling on the floor rolling on the floor rolling on the floor
nicomaritza
Postat: Wednesday, April 30, 2008 7:41:06 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
ca am tot ras astazi de amaratul ala de plasture si nu a fost bine delocshame on you
nicomaritza
Postat: Wednesday, April 30, 2008 7:41:50 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
in urma propriei experiente va pot spune ca razatoarea mea taie foarte bine pielea de omrolling on the floor rolling on the floor rolling on the floor
nicomaritza
Postat: Wednesday, April 30, 2008 7:42:36 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
asa ca pana vi tu leila cu aparatul tau cica... tot plasturele amarat a fost la putere.hee hee
Utilizatori pe tema
Guest


Sari la forum
NU poti posta noi teme in acest forum.
NU poti raspunde la teme in acest forum.
NU poti sterge postari la acest forum.
Nu poti edita postari la acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota la sondaj in acest forum.

RSS Forumul principal : RSS

FlatEarth Theme Created by Jaben Cargman (Tiny Gecko)
Sustinut de Yet Another Forum.net versiunea 1.9.1.8 (NET v2.0) - 3/29/2008
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Acesta pagina a fost generata in 0.109 secunde.



Copyright ©2002-2009 Pandora Impex SRL.