Bine ai venit, oaspete | Cauta | Teme active | Membri | Intrare |
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
O reteta traditionala greceasca. Ingrediente: 300 g carne de porc 1 ceapa potrivita Marinata: 6 linguri ulei de masline 1 ceasca vin rosu 1 foaie de dafin mica zeama de la o lamaie mica 1 lingurita usturoi pisat sare, piper, oregano
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Preparare: 1. Din ulei, vin si condimente facem o marinata. 2. Carnea taiata cubulete, cam de aceleasi dimensiuni, se pune in marinata, se amesteca bine si se lasa minim 3 ore la marinat(eu le-am lasat o noapte). scoatem carnea de la marinat
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
3. Taiem o ceapa in felii groase.
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
4. Bucatile de carne marinate le punem in frigarui alternand cu feliile de ceapa, totul trebuie sa stea lejer pe frigaruie.
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
5. Punem frigaruile pe gratar, daca nu aveti gratar puteti sa le preparati si intr-o tigaie de teflon pe care o ungeti cu putin ulei, si le stropim din cand in cand cu sosul in care au stat la marinat. Le puteti servi cu orice garnitura doriti alaturi de tzatziki. In Grecia se serveste cu pita, rosii si patrunjel: in pita incalzita se pune carnea si ceapa fripte, dupa ce a fost scoasa de pe frigaruie, rosiile feliate, patrunjel, sare si se imapcheteaza pita ca la shaorma.
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Guest |