|
Nivel: Membru junior Grupuri: Membri
Inscris: 5/3/2008 Postari: 3 Locatia: sibiu
|
Am tot cautat pe net si nu am gasit deloc o reteta cu peste la cuptor in staniol.. daca stie cineva ceva va rog sa postati.Multumesc hatline - design it!
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 3/13/2008 Postari: 746 Locatia: Arad
|
Intai Bine ai venit printre noi! Eu inca nu am facut peste la cuptor ci doar la gratar asa simplu sau invelit in faina
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
eu am facut peste la cuptor in staniol
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Nici eu nu il fac in staniol, dar uite ce am gasit de pe internet:
Saumon en papillote Somon in papiota (impachetat)
-600g de filet de somon -100g de praz -100g de morcovi -100g de telina-gulie (céleris-raves) -100 g de ceapa mica (échalotes) -salvie -tarhon -50g de unt -sare, piper -4 coli de hirtie sulfurizata (sau folie de aluminiu)
Taiati somonul in cubulete iar legumele in betigase. Faceti sa revina ceapa la foc mic, puneti si celelalte legume la sfirsit si dati la o parte de pe foc. Ungeti cu unt hirtiile sulfurizate si puneti somonul si legumele, iar la sfirsit salvia si tarhonul. Sarati si piperati. Impachetati si inchideti su grija pachetele in jurul continutului. Bagati la cuptorul incins (termostat 6/180°C) timp de 10-15 minute.
Serviti pachetele individuale acompaniate de o garnitura de cartofi sau de sos de vin alb.
SOS DE VIN ALB
1 ceapa mica (échalote) 30cl de vin alb sec 20cl de supa 60cl de smintina 50g de unt sare, piper
Puneti ceapa taiata marunt la tigaie si lasati-o pina prinde o culoare aurie. Varsati vinul alb si lasati pe foc pina la absorbtia aproape completa. Varsati apoi supa si smintina si mai lasati putin pe foc. Sarati si piperati.
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Si mai o reteta, dar nu impachetat
Peste cu mirodenii la cuptor 1 peste mare 3 rosii intregi din conserva cimbru 1 ceasca ulei sare piper macinat busuioc sau maghiran 1 lamaie cureti pestele de solzi ,aripioare si intestine,il speli cu apa rece.Il sarezi pe dinauntru si pe dinafara si-l lasi asa jumatate de ora,apoi il freci cu cimbru,piper macinat si putin busuioc sau maghiran.Pui pestele intr-o tava maresi o dai in cuptorul cald.Il lasi sa se coaca la foc potrivit,dupa ce l-ai stropit cu o ceasca de ulei.dupa douazeci de minute intorci pestele folosind o spatula mai lata .Lasi se se friga inca douazeci de minute impreuna cu rosiile taiate cubulete.condimentezi cu cimbru cand pestele este aproape gata.Il stropesti cu lamaie ,il acoperi cu sosul din tava si-l servesti cald
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
si...tot neimpachetat
Peste la cuptor cu lamiie Ingredinte: file de peste 5-6 bucati, 2-3 rosii bine coapte (sint bune si cele din conserva), 2 buc. ardei iuti, o lamiie, un pahar cu vin alb, 4-5 linguri ulei, sare si condimente dupa gust, usturoi Mod de preparare Bucatile de file se spala, se curata de eventualele evisceratii ramase, se aseaza intr-o tava unsa in prealabil cu ulei. Pe bucatile de file se aseaza rosiile taiate feliute subtiri, ardeii iuti curatati si taiati fideluta subtire, usturoiul si jumatate din cantitatea de condimente plus 1/2 pahar de vin. Se introduce la cuptor cca 25-30 minute, la foc potrivit, dupa care se adauga cealalta jumatate de pahar de vin, lamiia stoarsa bine (optional aceste cantitati de condimente se pot mari) si se mai introduce la cuptor aprox 10 minute tot la foc potrivit (nu foarte mic). Mod de servire Se serveste cald, cu diferite garnituri de cartofi natur, ciuperci
Peste umplut cu ciuperci.
Ingrediente : 1 kg peste, 1/2kg ciuperci, 2 cepe rase, 2 catei de usturoi, 1 lingura faina, 250g unt, patrunjel, sare, piper, 1 lingura bulion de rosii. Se curata pestele, se scot intestinele, se spala se sterge si se sareaza.Ciupercile spalate se taie feliute subtiri si se inabusa in unt cu ceapa rasa, usturoi pisat, o lingurita de patrunjel tocat, piper, sare, faina si bulion proaspat. Se umple burta pestelui cu aceasta compozitie si se coase.Se aseaza pestele intr-o tava punand restul de unt taiat bucatele si 2-3 linguri de apa si se da la cuptor o ora. Se stropeste din cand in cand pestele cu sosul din tava.Dupa ce s-a copt se scoate ata si se toarna restul de sos din tava. Se serveste fierbinte. Pofta buna. P.S Crapul ar fi cel mai indicat, peste ,pentru acest fel de mancare.
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 3/13/2008 Postari: 746 Locatia: Arad
|
Asa retete scrise fara poza am si eu cu duiumul!
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
si o ultima reteta, cea mai scurta reteta gasita ever Peste la cuptor in staniol - condimentezi pestele, il ungi cu ulei si il invelesti in staniol, dupa care il bagi la cuptor.
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
pai am pus cateva, poate ii sunt de folos. Poti sa le stergi daca vrei.
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Iti spun cum am procedat, ca poze nu am. trebuie sa precizes ca eu am folosit numai peste file, dar se poate folosi orice fel de peste. am sarat si condimentat peste cu condimente speciale pentru peste, l-am pus intr-o bucata de staniol, faci bucata de staniol mai mare, am adaugat o bucatica de unt, putin lapte dulce(ii da o aroma deosebita), putin vin alb(daca nu ai nu-i bai), o felie de lamaie. strangi marginile foliei, trebuie sa arate cam cum sunt impachetate prajiturile de la cofetarie, si dai la cuptor la foc potrivit, eu la file las cam 30 minute. pui pachetelele cu peste pe o tava.cand o sa mai fac promit sa pun poze. daca nu ai inteles ceva poti sa ma intrebi
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
pai de unde sa luam poze daca nu avem.
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Bettyna wrote:pai am pus cateva, poate ii sunt de folos. Poti sa le stergi daca vrei. nu are de ce sa le stearga, chiar daca nu sunt poze ne putem inspira din ele si adaugam poze cand facem reteta
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 3/13/2008 Postari: 746 Locatia: Arad
|
Ziceam ca am multe retete cu peste la cuptor fara poza nu altceva. Puneti cate doriti ca nu deranjeaza pe nimeni doar ca s-a adresat la Retete in imagini, si de aceea am inteles eu cu poza. O sa fie un topic pe prima pagina "Caut o reteta" si acolo poate posta orice ce cauta.
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 3/13/2008 Postari: 746 Locatia: Arad
|
Eu cred ca domnul,doamna ne-a parasit si a vrut doar putina reclama sa-si faca la site
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Pierderea lui ar fi
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
asta este. poate vrea sa faca altadata pestele
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
am revenit cu pozele de la reteta postata mai sus
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
folia de aluminiu o ungem cu unt solid
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
punem un file de peste, adaugam putin lapte, lamaie, sare, piper, condimente pentru peste si daca se gaseste prin casa putin vin alb; punem alt file peste si adaugam marar verde
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
impachetam si coacem in cuptorul incalzit, la foc potrivit
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Guest |