|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
De la o colega de pe alt forum (Bolognese di Cluj ) 1 cutie frisca de 500 ml 1 cutie de lapte condensat indulcit de 400g 1 bucatica de baton de vanilie(in lipsa-zahar vanilat) 100 g ciocolata menaj(amaruie)-am uitat sa o pozez 1 forma de kek pe care o bagam la congelator inainte sa ne apucam de treaba Intr-un castron se goleste laptele condensat,se amesteca cu putina frisca lichida si cu vanilia si se pune la Bain-Marie pana se omogenizeaza si se incalzeste. Il lasam la racit,intre timp punem pe Bain-Marie ciocolata la topit,taiem 4 fashii de hartie de copt un pic mai mari decat tava de kek,iar cand ciocolata s-a topit o intindem cu pensula,apoi netezim cu o spatula(dar numai daca avem chef)si punem fasiile la congelator,orizontale. Batem frisca intr-un castron, Adaugam maglavaisul cu lapte condensat si amestecam bine crema obtinuta,intai cu mixerul,apoi cu o spatula. Scoatem tava de kek de la congelator si o imbracam cu folie transparenta.Scoatem foile de ciocolata din congelator si le tinem la indemana.In tava de kek turnam un pic de crema, apoi punem o foaie de ciocolata deasupra.Ciocolata se desprinde foarte usor de hartie.Nu conteaza daca se rupe,sau daca nu va ies foile egale ca la tort,ca nu e tort.E bine oricum.Important e sa aveti straturi si sa faca "crock" cand o taiati...altfel nu e Viennetta. Continuam pana terminam crema si foile de ciocolata.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
am uitat un "T"
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
ne place si fara "t"
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
si sectiune
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
ma bucur
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
|
|
Nivel: Membru junior Grupuri: Membri
Inscris: 5/10/2008 Postari: 19
|
Pe mine de ce nu m-ai chemat la tine cand ai facut-o? Arata ca si cand trebuie sa iti chemi vecinii la o inghetata.
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
inghetata ramane cremoasa? eu am facut dupa unele retete si cu cat sta mai mult la frigider devine beton.
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
ce marca este laptele condensat folosit de tine?
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Inghetata este foarte cremoasa, stiu ca a mea nu arata pentru ca am pozat-o imediat dupa ce am scos-o si am taiat-o,dar iti promit ca o sa iti iasa foarte cremoasa. Laptele condensat l-am facut singura ca imi place mai mult gustul. E chiar usor dar extraordinar de bun, l-as manca gol dar e prea dulce doar asa simplu deci reteta pentru lapte condensat: 1 l lapte 600 gr zahar Le fierbi pana se ingroasa si e maroniu deschis la culoare. (1-2 ore) nu trebuie decat din cand in cand amestecat. Cand s-a racit amesteci cu restul ingredientelor ca in reteta. Bine ca mi-ai adus aminte cred ca o voi face maine, dar nu sunt sigura.
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
O sa ii adaug poze pas cu pas cat de curand, cum am zis, cred ca maine ca mi-e prea pofta
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
merci pentru lamuriri
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Acum am terminat de facut laptele condensat, astept sa se raceasca si apoi fac inghetata. Aici 1l lapte si 600gr zahar.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
dupa jumatate ora de fiert
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Dupa o ora si un sfert
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
si aici dupa circa o ora jumate, 2 ore, doar acum trebuie sa fii atenta sa nu se prinda, ca in rest am amestecat de vreo 4 ori in el si gata. Aaaa, sa nu uit, il lasi la foc mai micut, mai mijlociu.
[Bettyna attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
chiar imi sunt de ajutor imaginile. multumesc mult.
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Cu placere, din pacate eu nu ma pot lauda cu nici o inghetata ca s-a branzit frisca. O sa fac un topic de traume in bucatarie. Am pus-o totusi la congelator ca mi-am zis, poate nu se vede nici o diferenta, adica doar la estetica dar la gust nu, dar nu o poti manca. Trebuie sa o arunc.
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 4/29/2008 Postari: 869 Locatia: Waiblingen - DE
|
Grija, sper sa citesti mesajul acesta inainte sa o faci. Veuzi ca laptele condensat sa fie inca lichid, nu trebuie sa il tii chiar asa mult, adica o ora jumate ajunge, ca altfel patetsti ca mine, poate si de aia s-a branzit frisca, ca a fost prea gros laptele condensat.
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Am citit mesajul mai tarziu . Eu am fiert la foc mic 2 ore, dar am facut jumatate din cantitatea de lapte condensat pentru ca era prea dulce. Si asa mi se pare prea dulce. Laptele condensat nu era gros, era lichid si s-a mai ingrosat dupa ce s-a racit. Am dat la congelator si iti spun ce iese.
|
|
Guest |