Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
Bine ai venit, oaspete Cauta | Teme active | Membri | Intrare

Cafea! Optiuni · View
Bettyna
Postat: Monday, May 05, 2008 11:34:48 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
In fiecare dimineata ne trezim si primii pasi ii indreptam spre bucatarie cu gandul la minunata licoare: Cafeaua ! facuta in zeci de combinatii cafeaua mereu are un gust unic care il savuram cu cea mai mare placere !
Iata aici cateva retete:
Sursa: Jacobs.de

Sweet Coffee on Ice



O ceasca cafea de la filtru Jacobs Krönung, o lingura inghetata de vanilie, 1 lingurita sirop de artar, 1 lingura ciocolata Milka de lapte razalita.

Se pune cafeaua intr-un pahar, se adauga gheata, se pune incet inghetata in cafea apoi peste turnam siropul de artar si peste razalim ciocolata. Se serveste imediat!
Bettyna
Postat: Monday, May 05, 2008 11:36:08 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
Cafea cu shake de banane



o banana, 80 ml cafea Caffé Crema indulcita, 80 ml lapte, 1 lingurita ciocolata razalita Milka.
Toate ingredientele se pun in mixer, se toarna in pahar, se adauga gheata, deasupra se poate pune spuma de lapte frisca sau se consuma ca atare.
Bettyna
Postat: Monday, May 05, 2008 11:36:56 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
Cappuccino - home made



O ceasca cafea tare la filtru JACOBS KRÖNUNG, 80 ml lapte rece, 1 lingurita Milka Drink praf de cacao.

Laptele se pune intr-o ceasca de cappuccino, se bate spuma si se incalzeste in microunde. Cafeaua proaspat facuta si indulcita se pune incet si cu atentie peste spuma de lapte, praful de cacao se presara deasupra si se serveste in special cald.
samsi
Postat: Saturday, August 23, 2008 6:49:58 PM


Nivel: Administrator
Grupuri: Administrare

Inscris: 1/13/2008
Postari: 131
Locatia: Bucureşti
Cofeina - inofensiva sau nu?

In zilele noastre, cofeina este o substanta extrem de utilizata, atat de adulti, cat si de copii. Cei mari nu se pot trezi dimineata fara sa bea o ceasca de cafea, iar copiii consuma in mod obisnuit Cola sau alte bauturi cofeinizate.

Cofeina si creierul uman

Marea intrebare legata de cofeina vrea sa ofere un raspuns privind actiunea acestei substante. Deci : este cofeina buna sau nu ? Din pacate, nu exista un raspuns universal-valabil. Totul depinde in principal de cum reactioneaza fiecare organism la cofeina. Unele persoane se simt mai vesele, mai vioaie si mai sociabile, incercand chiar o stare de euforie.

Alte persoane devin insa iritabile si anxioase, capata dureri de cap sau risca atacuri de panica dupa ce consuma cofeina.
Trebuie retinut si faptul ca majoritatea celor ce consuma foarte des cofeina risca sa devina dependenti, lucru valabil si in cazul copiilor. Totusi, desi cofeina prezinta unele insusiri ale drogurilor, implicatiile acestei dependente nu sunt grave, arata doctorii.
In creier, cofeina actioneaza ca un stimulent indirect. Ea blocheaza actiunea neurotransmitatorului adenozina, care comanda in general creierului sa se linisteasca si sa adoarma. Molecula cofeinei se aseamana cu adenozina si poate "pacali" creierul, substituind-o pe aceasta. Ca urmare, adenozina este incapabila sa inabuse neurotransmitatorii "insufletitori", ca dopamina, iar creierul ramane intr-o stare permanenta de excitabilitate.


De cata cofeina avem nevoie si in ce produse o gasim?

Efectele benefice ale cofeinei sunt sporirea atentiei si a concentrarii, inlaturarea oboselii si micsorarea timpilor de reactie. Totusi, studiile au aratat ca si dozele mici de cofeina au aceste efecte, nefiind necesara ingurgitarea unor cantitati uriase.
Doza optima de cofeina este de 100 pana la 200 mg - una pana la doua cesti de 140 g. Le poti distribui in doua segmente orare: dimineata si la sfarsitul dupa-amiezii, cand efectul cofeinei dispare. Dozele mai mari nu dau rezultate mai bune, uneori fiind chiar contraproductive.

Pe langa cafea, si ceaiul este un depozitar util de cofeina. Desi contine doar 60 mg de cofeina (cam la jumatate fata de cafea), o ceasca de ceai te poate ajuta sa iti inviorezi pe loc creierul si sa iti imbunatatesti performantele. Cercetatorii britanici au aratat intr-un studiu recent ca subiectii care au baut doar apa in decursul unei zile au avut performante slabe, pe cand cei care au baut ceai sau cafea si-au mentinut atentia si activitatea cognitiva optima pe tot parcursul zilei. Cel mai important, insa, impactul benefic asupra creierului a putut fi observat extrem de rapid - dupa numai zece minute de la inghitirea bauturilor cofeinizate. Totusi, cercetatorii nu pun aceasta inviorare exclusiv pe seama cofeinei, luand in calcul si alti compusi activi din ceai sau cafea.


Cele trei mari surse de cofeina

Cafeaua - in jur de 70 mg la 100 ml de cafea preparata
Ceaiul - in jur de 18 mg de cofeina la 100 ml de ceai preparat
Cola - in jur de 14 mg la 100 ml


Informatii preluate din cartea "Cum sa-ti pastrezi sanatatea creierului", de Jean Carper, Editura Curtea Veche
Utilizatori pe tema
Guest


Sari la forum
NU poti posta noi teme in acest forum.
NU poti raspunde la teme in acest forum.
NU poti sterge postari la acest forum.
Nu poti edita postari la acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota la sondaj in acest forum.

RSS Forumul principal : RSS

FlatEarth Theme Created by Jaben Cargman (Tiny Gecko)
Sustinut de Yet Another Forum.net versiunea 1.9.1.8 (NET v2.0) - 3/29/2008
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Acesta pagina a fost generata in 0.077 secunde.



Copyright ©2002-2009 Pandora Impex SRL.